Witam, potrzebuję prosty programik do szybkiego tworzenia galerii zdjęć. Owa galeria ma być wyeksportowana do pliku *.swf. Oczywiście jest wiele tego typu programów, aczkolwiek żaden nie ma możliwości dodania przycisków nawigacyjnych pod zdjęciami. Wszystkie programy jakich do tej pory używałam oferują jedynie przełączenie grafiki po określonym czasie, mi jednak bardzo zależy na zmianie zdjęcia przy kliknięciu.
Wiem, wiem mogę użyć programu Macromedia Flash i stworzyć sobie galerię według własnych wymagań, ale przy ilości zdjęć jakie muszę posegregować w odpowiednie galerie, byłoby to zbyt czasochłonne.
Zatem jeśli ktoś z Was, drodzy Forumowicze, korzystał z programu o wymienionych funkcjach lub wie o istnieniu takowego proszę o podanie nazwy.
Owszem jest możliwość uzyskania efektu flash, ale cała galeria działa tylko w przeglądarce internetowej. Niestety nie da się przeglądać galerii bezpośrednio z pliku .swf. Wszystko ładnie działa gdy otworzę index.html w przeglądarce, ale galeria flash nie działa oddzielnie.
Pracowałam wielokrotnie w Flash Professional 8 i we wcześniejszej odsłonie Macromedia Flash MX 2004. Problem w tym, że mam do zrobienia kilkanaście małych galerii, które chcę potem wrzucić do PowerPointa. Praca w Flash Pro 8 byłaby zbyt czasochłonna, dlatego szukam szybszych i wygodniejszych rozwiązań.
Jeżeli program ma tworzyć plik swf, to musisz raczej szukać kompilatora flash, a nie programów do tworzenia galerii zdjęć, które co najwyżej tylko wykorzystują pliki swf wcześniej skompilowane.