Witam, sprawa jest dość pilna i nagła.Jestem właścicielem szkoły jezyka niemieckiego.W wyniku ostatnich wydarzeń i problemów zdrowotnych powstał nastepujacy problem. Co roku o tej porze cały harmonogram moich zajec był utworzony niestety w tym roku tak nie jest i pierwszy raz w zyciu od recznego ukladania harmonogramu zajec musze uciec sie do informatycznej metody.
Poszukuje jakiegos programu, ktory pomoze mi wykonac to zadanie albo w znacznym stopniu je ułatwi.Dzieciaki koncza szkole o roznych godzinach i kazdy ma inna dostepnosc potrzebuje programu, ktory pozwoli wprowadzic godziny dostepnosci uczniow w danych grupach nastepnie ustali w jakie dni wszyscy uczniowie sa w stanie przyjsc na lekcje i dopasowac to do dostepnosci nauczycieli, ktorzy moga ich uczyc. Na rynku dostepnych jest wiele programów tego typu tylko nie zakładaja, że dzieci nie sa dostepne caly czas a jedynie po skończeniu zajec tradycyjnych w szkole. Czy jestescie w stanie mi cos podpowiedziec?
(Wybacznie za brak polskich znakow) Jeżeli takowy nie istnieje jestem w stanie zlecić napisanie go za godziwa cene, wystarczyłby odpowiedni szablon w excelu, ktory po uzupelnieniu pomoglby mi w pracy.
Nie znam tego typu oprogramowania, ale zakładam że pozwala na przypisanie części zajęć sztywnych godzin, a resztę układa dynamicznie.
Jeśli tak, to możesz utworzyć pseudo-zajęcia “Szkoła 08:00 -> 15:00”, “Szkoła 08:00 -> 15:30”, … itd. i przypisać do nich uczniów. Te właściwe powinien wtedy program ułożyć automatycznie.
@blaxdem W bazie dp jest jeden tego typu program, sprawdzałeś to?
Tylko wersja demo (pozwala na korzystanie z programu przez okres 60 dni.)
Program posiada wbudowane moduły znacznie ułatwiające planowanie wszelakich spraw związanych z nauczaniem - poczynając od organizacji harmonogramu zajęć, nauczanych języków (ich profili, poziomów zaawansowania), świadectw, materiałów dydaktycznych, listy studentów, lektorów oraz sal zajęciowych. Ponadto LangSystem umożliwia także wystawianie faktur, rachunków, definiowanie wszelakiego rodzaju rabatów i zarządzanie bilansem wpłat, obsługą systemu ratalnego i opóźnień w opłatach. Aplikacja współpracuje z systemem CDN OPT!MA.