Poszukuje małego programu, który przypisze makra do klawiszy klawiatury.
Czemu nie szukam programu dedykowanego do mojej klawiatury Corsair ?
Problem polega na tym, że mam jeszcze mysz MadCatz wraz z dedykowanym oprogramowaniem.
To oprogramowanie żre się z oprogramowaniem Corsair, co powoduje zawieszenia myszy, przeskoki itd.
Albo znajdę oprogramowanie do klawiatury, które nie koliduje z oprogramowaniem myszy, albo muszę sprzedać klawiaturę …
I tak i nie, np miałem wielokrotnie taki przypadek, że ustawiałem coś w oprogramowaniu Logitecha i to przestawało działać albo miało inne humory. Autohotkey, jak już raz napisałem odpowiedni skrypt, to działał jak należy.
Obecnie używam go do mapowania przycisku usypiania komputera, ponieważ przycisk zmapowany do tego celu w Logi Options raz działał a raz nie.
@ blumberplumber
Nie czytałeś mojego pierwszego postu.
@ Bradlee
Nic z tego nie wyjdzie.
Jestem na czysto po formacie.
Klawiatura nie ma zainstalowanego oprogramowania.
Przy naciśnięciu klawisza G1, pokazuje się w historii jako (foto)
Próbowałem edytować skrypt z użyciem 01D i 002 ale to nie działa.
Dodam jeszcze, że bez zainstalowanego oprogramowania Corsair, klawiatura ma część klawiszy błędnie zdefiniowanych. Np. CTRL nie działa tak jak powinien, a wywołuje przeniesienie do pierwszej karty przeglądarki.
to chyba zamyka temat, tzn musisz mieć oprogramowanie Corsair, żeby używać tej klawiatury w rozsąndy sposób. Z tego co piszą, makra pod przyciskami G są zapamiętywane w samej klawiaturze. Pewnie muszą być tam załadowane przez oprogramowanie przy każdym włączeniu.
Może łatwiej będzie odinstalować oprogramowanie od myszy i spróbować tą samą metodą (AutoHotKey albo podobnym) zmapować myszę - o ile to rozwiąże problem z gryzieniem się tych softów.
Z myszą to jest tak :
Przed instalacją nowego systemu miałem program do myszy i ustawione makra.
O dziwo po nowej instalacji systemu, nie instalowałem programu do myszy, a makra działają. Widocznie zostały zapamiętane w „środku” myszy.
Przed napisaniem tego tematu zapomniałem, że nie instalowałem oprogramowania do myszy. Teraz dopiero widzę, że działa sama w sobie.
Mimo to, oprogramowanie klawiatury Corsair gryzie się z myszą.
Główny problem to zamrożenie wskaźnika myszy na kilka sekund.
Może przez to, że w myszy i klawiaturze mam ustawione te same makra - kopiuj, wklej.
Dałem sobie spokój.
Wróciłem do starej klawiatury, którą dorwałem za 70zł.
Z Logitechem nie było problemu.
Dzięki, pozdrawiam.
W sieci piszą, że mysz zgłasza urządzenie, coś w rodzaju „taśma led” a oprogramowanie Corsair próbuje się podłączać do każdego tego typu urządzenia i coś ustawiać. Wtedy zamraża się wskaźnik.
Jedyna opcja to hakowanie oprogramowania Corsair, jak masz jakiegoś bystrego kolegę od takich rzeczy. Pozdrowienia również.