jaki program polecacie do wizualnego tworzenia stron www? ale chcialbym aby to byl taki w ktorym mozna tworzyc bez glebokiej znajomosci html’a. troszke umiem, ale chcialbym aby mozna bylo tworzyc glownie wizualnie. tak samo jak wizualne tworzenie aukcji w allegro(notabene bardzo nieuczciwa firma;/)
Ja sobie robie w OpenOffice jako dokument HTML - wszystko działa OK a hiperłacza automatycznie sie przenosza do adresów serwera FTP po przeniesieniu plików. Tworzysz główny plik jako INDEX.HTML no i później dalej normalnie przez hiperłacza.
Wreszcie ktoś kto wie co dobre sam jade na Notepad++ i jestem wielce zadowolony, szczególnie gdy znajduje początek i koniec DIVa lub dowolnie innego elementu HTML.
Co do wizualnych to ja używałem Dreamweaver’a Macromedii (obecnie Adobe) i byłem nawet zadowolony. Jednak każdy wizualny edytor bedzie miał jakieś minusy. Dreamweaver np. działął jak IE przy interpretacji kodu wiec to co pokazywał nie pokrywało sie w 100% z rzeczywistością że tak pozwole sobie stwierdzić.
jakby był i angielski to raczej problemu nie stwarza, szczególnie, że nazewnictwo tagów, atrybutów jest angielskie, a założę się że nie wszystko dasz rade stworzyć wizualnie
to raczej rzecz subiektywna - ważne żeby zaznaczał tagi i atrybuty… a najlepsze nie oznacza najwygodniejsze
forum pomocy dotyczącej czego? pisania kodu? jak sie wstawia tabele? już samo za siebie mówi…
Czyli jakich?
to tak z cyklu “czepiania sie do normalnych ludzi”
Nie wiem co rozumiesz pod słowem “najlepsze”, bo chyba w tym przypadku nie ma najlepszego.
Ogólnie do tematu, to jeżeli chce się stworzyć stronę, to czasami naprawdę lepiej troszkę dłużej posiedzieć, i napisać ją samemu, niż bawić sie w edytory wizualne
Co do wcześniejszych postów dotyczących Notepad++, to ja osobiście używam kED
Najlepszy program do robienia stron z prawie zerową znajomościom html to “WYSIWYG 6” albo 6.5 ja sam używam 6 i jestem zadowolony aż mi firma dała zlecenie z Wrocławia strona prawie skończona ale jeszcze jest kilka błędów. O i na stronie głównej nie ma tekstu bo układają
Program bardzo dobry ale jak się tworzy formy to nie działają one dobrze dopuki strony się nie wgra na serwer bo jak sie daje “Publish” albo “Preview” to nie działają ale po wgraniu na serwer tak.
Pozdrawiam,
Bartek
– Dodane 17.02.2010 (Śr) 23:44 –
O tak na zachętę to zrobienie takiego czegoś zajmuje około 1-2h jak co to pisz na e-maila to pomoge z programem :
Jeżeli coś zajmuje 1-2 godziny to z założenie nie będzie to coś ciekawego.
Czyżby przez to, że nie masz serwera na komputerze?
Wizuale moim zdaniem nie są dobre w żadnym przypadku, bo jak ktoś chce zrobić stronę to naprawdę niech chociaż pokaże, że chce. Oczywiście jak ktoś lubi poklikać, to może, ale czy osiągnie coś ciekawego?
witam wszystkich, szukam jakiegoś sprytnego programu do tworzenia stron w systemie ( WCMS )lub( CMS ), czy ktoś może się orientuje gdzie takie programy znajdę i wogóle jak się nazywają… :lol: :lol: :lol: z góry wielkie dzięki…