Program do tworzenia tabel

Witam.

Poszukuję prostego programu którego zadaniem będzie jedynie tworzenie tabel (niezbyt zaawansowanych), tak żebym później mógł przekopiować kod HTML do strony.

Chodzi mi tylko o darmowe programy.

W sumie, to zależy, czy chcesz te tabele tworzyć w trybie WYSIWYG, czy normalnie.

Do normalnego mi w zupełności wystarczyłby mini kreator z NetBeans (skrót Ctrl + Shift + 8 ), w którym wybiera się liczbę wierszy i kolumn oraz podstawowe ustawienia (szerokość, szerokość ramki, cellspacing, cellpading). Generuje się sam kod, a dane trzeba już wprowadzać ręcznie między znaczniki.

A jeśli nie chcesz używać takiego kombajnu tylko do tworzenia tabel, to jest całkiem sporo internetowych generatorów, np. http://tablegen.nfshost.com/ (bardziej WYSIWYG-owo).

Chodzi mi o tryb WYSIWYG. Tylko coś ciut bardziej zaawansowanego - kolorowanie, wybieranie czcionki, łączenie komórek itp.

Może zatem jakiś program do tworzenia całych stron internetowych w trybie WYSIWYG. Nigdy nie korzystałem z tego typu narzędzi, ale myślę, że powinny mieć funkcje, których potrzebujesz. Nie potrafię żadnego polecić, ale poszukaj chociażby w bazie dobrychprogramów.