Witam,szukam programu do ustawiania priorytetów chodzi mi o coś takiego włączam firefoxa odpalam ten program ustawiam priorytet niski i zawsze kiedy uruchomię firefoxa będzie on już na niskim priorytecie da rade to zrobić ? chodzi mi tutaj o każdy program żeby zrobić tak z każdym procesem.
I jak mam ustawić np proces firefox.exe żeby po restarcie kompa był na niskim? biorę prawy na proces > niski > save proces i jest ptaszek daje restart i nadal jest na normalnym …
– Dodane 13.12.2010 (Pn) 20:44 –
refresh
do dupy jest ten program,da rade bez pomocy programu ustawić dany proces na dany priorytet na zawsze? musi się jakoś dać że dany proces po restarcie będzie się uruchamiał np na niskim priorytecie.
Na co tutaj jakiś program?
Zrób sobie plik .bat o treści
start /low firefox.exe
-wrzuć go do katalogu firefoxa i utwórz do niego skrót którym będziesz uruchamiał liska.
aha to jeszcze gorzej bo ja muszę ustawić z 10 programów,gry itp i wszystko za każdym razem będę musiał uruchamiać? są jeszcze jakieś inne programy?
Tak. Zresztą napisanie dziesięciu takich batchów różniących się tylko jedną nazwą procesu nie jest takie czasochłonne. Trochę pisania nikomu nie zaszkodzi.