Witam. Otóż zaczęło mnie trochę wkurzać ,że nagrania z klubów gdzie faktycznie jest bardzo głośno ,a właściwie ich dźwięk to są “pierdy” kiedy muzyka zaczyna walić .Mam Galaxy s7 i nie widziałem opcji gdzie mogę ustawić właściwe parametry ,A jeśli chodzi o program to myślałem o voodoo control ,ale za bardzo nie chce root’ować swojego telefonu ,ponieważ mam jeszcze na gwarancji z około chyba rok .Także jest jakaś alternatywa dla tego programu ?
Szumów, czy przesterowań?
Szumy możesz usunąć np. w Audacity - są tam odpowiednie filtry. Chociaż wiąże się to zawsze z utratą jakości bo działanie polega na wycięciu części pasma.
Jeśli masz przesterowany sygnał to niewiele z tym zrobisz. Podobnie jak z prześwietlonego zdjęcia nie wydobędziesz oryginalnego obrazu.
Mikrofon w telefonie nie nadaje się do nagrywania takich rzeczy. Możesz ewentualnie próbować go czymś przesłonić (jakąś gąbką np.), tak aby zmniejszyć czułość. Stracisz na jakości (szczególnie wyższych częstotliwości), ale nie powinien się wtedy tak łatwo poddawać przy głośniejszych dźwiękach.
Lepszy efekt osiągnąłbyś pewnie na cyfrowym rejestratorze typu https://sklepmuzyczny.pl/produkt/34151,zoom-h1n.html, nie ma co jednak oczekiwać cudów. Dobry dźwięk to się bierze bezpośrednio z konsoli, a nie nagrywając łupanie wychodzące z głośników.
Bez urazy, ale do nagrywania imprez w klubach używasz… smartfona?
Do tego typu rzeczy używa się np. kamery, która ma znacznie szerszy zakres rejestrowanych dźwięków.
Technicznych możliwości mikrofonu nie przeskoczysz…
Pomyliłem termin ,chodziło mi o przesteterowanie. Do klubu nie chce chodzić z kamerą ,czy nie wiadomo czym bo po to się idzie ,aby się dobrze bawić,a nagrania kilka zrobię,ale chciałbym żeby dobrze się tego słuchało w miarę. Myślałem o stereo mircophone ale z taką wielkością ich to sobie podaruję ,chyba że jest jakiś malutki i dobry