Witam, mam problem, mianowicie nie mogę usunąc danych z pendrive, formatowanie też nie idzie. Czy jest program, który pomoże mi w usunięciu danych z pendrive ?
Program do usuwania zablokowanych plików
Sprawdź czy pendrive nie ma blokady zapisu (przełącznik). Czy przy próbie usunięcia plików pojawia się jakiś komunikat?
Nie ma przełącznika. Niektóre zdjęcia udało mi się wyciąć i przenieść, ale zauważyłem ze wróciły. Przy usunięciu standardowy komunikat, że nie można usunąć tego pliku. Foto błędu: http://img815.imageshack.us/i/beztytuuew.jpg/
EDIT: Pliki po usunięciu przez Unlockera usuwają się, ale jak wyjmę i włożę pendrive ponownie to pliki wracają.
Spróbuj usunąć te pliki, z włączonym w tle programem Eraser.
Możesz skorzystać też z bezpłatnego narzędzia Killbox.
Bardzo możliwe, że masz uszkodzoną tablicę partycji na pendrivie.
Możliwe też, że w jakiś sposób zablokowałeś sobie zapis na nim. Jakieś programy zabezpieczające, szyfrujące itp. Sprawdź na innych komputerach czy też jest brak dostępu.
Możesz też spróbować usunąć i postawić nowe partycje programem Partition Magic. Może da radę.
Witam, próbowałem już usuwań pliki programami : Eraser, Killbox, Unlocker i formatować pendrive’a i nic nie pomaga. Pliki dalej wracają. Co mam zrobić, da się to jakoś naprawić ?
Jeśli któryś z kolegów używa linuksa, spróbuj po prostu z poziomu tego systemu odzyskać / zobaczyć pliki / sformatować pendrive. Kolega będzie wiedział jak to zrobić w linuksie.
Nie piszesz jaki masz system. Może opcja autostartu urządzeń wymiennych jest wyłączona? Może system uniemożliwia autostart i poprawne zamontowanie urządzenia z powodu wirusów? W linuksie takie pliki bedą widoczne i niegroźne.
Używam Windows XP
Możesz jeszcze spróbować programu DiskWipe. Dość dobrze radzi sobie z formatowaniem problematycznych pendrivów.
W kreatorze zadania pamiętaj o usunięciu zaznaczenia Quick format. Formatowanie może potrwać. Jeśli w trakcie pracy pokaże komunikaty o błędach zamknij go i uruchom ponownie komputer i program - tyle razy ile będzie trzeba. Jest to związane z wprowadzanymi zmianami na pendrivie.