Program do włączania i wyłączania Internetu

Witam, tak jak w temacie poszukuje programu którym włączę lub wyłaczę internet na kompie.

Poszukuje takiego programu gdyż mam neta radiowego i on chodzi cały czas,jak tylko podłaczę kabel do karty sieciowej on od razu funkcjonuje,jak chce żeby internetu w danym momencie nie było musze chamsko odlączać kabel z tyłu,nie podoba mi sie to totalnie.

A ja bym chciał sobie elegancko przełączać to na pupicie,a nie bawić się w odłaczanie lub podłaczanie

Proszę o pomoc.Z góry dziekuje

A nie możesz po prostu rozłączyć połączenie sieciowe. I nie łączyć automatycznie.

Nie,a dlatego że potem jak chcę go włączyć mam problem z tym żeby on z powrotem normalnie działał,zaraz mi trójkącik wyskakuje i muszę czekać aż mu przejdzie.

Ta zintegrowana moja karta sieciowa ma zajebiste humory,dlatego szukam jakiegoś programu może to coś da.

Nie piszesz jaki masz system, ale możesz przecież zrobić skrót na Pulpit z Panel kontrolny > Połączenia sieciowe i włączać i wyłączać myszą dowolną kartę sieciową. Kiedyś miałem limity i tak robiłem kilka lat.

System operacyjny Windows 7 Ultimate x86

EDIT: Tak jak napisałeś kolego wyżej,jednak jak najbardziej ten sposób działa,prosty sposób a ja nie mogłem sobie z tym jakoś poradzić.

Dzieki za pomoc.Temat do zamknięcia

No to Panel sterowania > Centrum sieci i udostępniania > po lewej Zmień ustawienia karty sieciowej > PPMyszy na dowolnym Połączeniu i utwórz skrót na Pulpicie. Na tym skrócie możesz PPM i LPM robić co chcesz.