Witam, od jakiegoś czasu bawię się poczciwym Intelkiem GMA x3100 (965) - próbuję grać w NFS World - przez zmodyfikowane sterowniki i zmianę trybu TnL na hardware “awansowałem” z 9 fps na 19 (!). Teraz, znając możliwości mojego Intela World mógłby pójść na 23-25 fps na 640x480, lecz w opcjach Worlda najmniejszą rozdzielczością jest 800x600. Czy istnieje jakiś program ew. trick aby uzyskać 640x480? PS. opcja w właściwościach “Uruchom w rozdzielczości 640x480” nic nie daje. Za pomoc stawiam zgrzewkę piwa
Gry nie mam więc mogę tylko zgadywać. Możliwe, że w folderze z grą będzie plik konfiguracyjny, jeżeli go znajdziesz to otwórz go notatnikiem i zmień w nim rozdzielczość .
Może być w folderze gry, może być w profilu użytkownika, może to być klucz rejestru.
W niektórych grach pliki konfiguracji są nieczytelne, wtedy można próbować hex-edytorów, ale nie zawsze uda się coś zmienić.
Jeżeli to gra online to modyfikacja plików gry lub pamięci może skończyć się bananem za czitowanie.
Może taki darmowy program? Ma także w ustawieniach domyślne rozmiary okien 640x480, a można samemu określić. http://www.programosy.pl/program,winsizer.html