Program do wznawiania połączenia Aero2 dla Win8

Witam

Poszukuje programu który będzie wznawiał utracone połączenie skonfigurowane w windows 8 (zwykłe windowsowe, nie tworzone przez programy mobile partner czy top_netinfo).

Połączenie jest to Komórkowe szerokopasmowe widoczne w Panel sterowania\Sieć i Internet\Połączenia sieciowe.

Wiem że kiedyś były programy takie jak AutoConnect dla połączeń kablowych z loginem i hasłem, może ktoś zna taki odpowiednik dla sieci mobilnych ?

Ostatnio zaobserwowałem że do sieci mogę się połączyć bez wpisywania apn (darmowy), pole zostawiam puste (testowane na win8). Modem jest skonfigurowany do pracy tylko na paśmie W900, dzięki temu powinien łączyć się szybciej w obecnych problemach z siecią Aero2. Problemem jest z tego co wyczytałem zbyt mała liczba adresów ip, przez co opcja wznawiania połączenia w połączeniu windowsowym nie działa, zazwyczaj przy pierwszej próbie zwraca błąd.

Dlatego przydałby się jakiś program który ponawiałby próby połączenia.

Proszę o odpowiedzi i z góry dzięki za pomoc.

Screen z połączenia (jest to aero2, ale działa chyba w roamingu Plusa):

zTSdcmg.jpg

Sprawdź czy program TopNetInfo śmiga na W8.

Ustawienia > Ogólne > Próbuj automatycznie…

http://legalne.info/Top-NetInfo,program,download,3729

Właśnie chodzi mi aby nie używać takiego programu jak top_netinfo, ponieważ tworzy on własne połączenie które nie jest wykrywane przez inną potrzebną mi aplikacje.

Chodzi mi o program tego typu:

89c2fed1a047f104.jpg

niestety AutoConnect jest on niekompatybilny z win 7, 8 i jest dla tylko dla połączeń PPPoE.

Edit:

@Łukash

Nic nie szkodzi :wink: i tak dziękuje za chęci pomocy :smiley:

krasnal500 , sorki

nie doczytałem tego.

ja moge dodać że autoconnect działa normalnie na windows 7 64 bit:D

prawdopodnie przez UAC masz problemy;]

Masz racje, AutoConnect na Windows 8 też działa tyle że nie wykrywa połączeń mobilnych (lista jest pusta).

Możliwe że MS wydał poprawkę która naprawia problem który dotykał sporo starych programów takich jak AutoConnect (kiedyś nie działał).

UAC od kiedy to wprowadzili do windowsa, zaraz po formacie systemu lecę do ustawień w celu wyłączenia.