Poszukuję programu pozwalającego na systemach Windows (Windows 7) wprowadzić hasło zabezpieczające na dany katalog (lub inny sposób zabezpieczenia). W internecie wyszukując rozwiązania hasłowania folderu jest tylko stworzenie odpowiedniego skryptu *.bat pozwalającego ukrywać dany folder co nie jest najlepszym rozwiązaniem.
Dobre na laików - plik / folder można znaleźć spod linux czy po włączeniu podglądu ukrytych i systemowych folderów (prawie nigdy nie otwiera się np. panel sterownia tak jak piszą w instrukcjach).
Pytanie dotyczy oprogramowania WinMend FolderHidden2.4.0. Problem polega na tym że podczas sprawdzania oprogramowania program działał do czasu gdy uruchomiłem program i wpisałem hasło wyskoczyła informacja że hasło jest błędne. Pytanie jak zrestartować hasło. Po usunięciu oprogramowania i usunięciu ikony pobierania ponownie ściągnąłem program zainstalowałem. Gdy chciałem uruchomić pokazała się ikonka ( jak poprzednio ) w której mam wpisać hasło by otworzyć program. Nadal informuje że hasło jest błędne.
Dodatkowo z jakiś powodów WinMend w Google badware jest oznakowane jako szkodliwe / niebezpieczne (może luki na stronie i ktoś tylko już opłaca hosting/domenę i nie może usunąć infekcji).