[+] Program do zmiany nazw zdjęć po dacie ich wykonania

Witam. Poszukuję darmowego programu który potrafi coś takiego jak w komercyjnym ACDSee Pro 2.5. Chodzi mi o zmianę grupową nazw plików które są nazywane po dacie i czasie wykonania zdjęcia. Podam przykład. Mam 100 zdjęć wykonane w jednej scenerii np. Wesele. Pliki mają mieć postać Wesele [2008-09-27 19-18-35] Gdzie to co jest kolorem czerwonym zmienia się dla każdego zdjęcia w zależności kiedy było wykonane. Nie chcę specjalnie do tej potrzeby kupować licencje ACDSee bo było by to głupotą wydać ponad 100 zł tylko dla tej funkcjonalności. Bardzo proszę o pomoc. Wersja Trial ACDSee kończy mi się.

Taką możliwość posiada chyba total Commander.

Ta z tego co się orientuje TC jest płatny.

Na początku jak go uruchamiasz to wyskakuje coś tam i masz do naciśnięcia 3 przyciski i jeden z nich naciskasz (masz napisane ktoóry).

beztytuuvl3.th.jpgthpix.gif

Zainstalowałam ale nie widzę możliwości zmiany nazw plików a co dopiero możliwości wyciągania daty zrobienia zdjęcia z pliku :expressionless:

Zaznaczasz dane pliki (pokażą się na czerwono) i dajesz files > multi rename tool i się tam pobaw.

Ok znalazłam ale to mi tworzy datę i czas wgrania fotografii na komputer. A ja potrzebuję by mi wprowadzało datę i czas utworzenia fotografii w momencie zrobienia zdjęcia aparatem.

FastStone image Viewer program po polsku (są wersje bez PL)

Zaznaczasz fotki do zmiany nazwy.Klikasz F4, w polu “zmień na” wpisz NP. #-$H-$N-$S (tam pod spodem masz podpowiedzi)

i OK Zauważ iż ten znak $ to nie S To symbol nad czwórką na klawiaturze

Rambo01 jesteś wielki. Nie wiem jak Ci dziękować. To jest to czego szukałam a przede wszystkim darmowe do zastosowań domowych. Ślicznie dziękuję.