"Program jest zainstalowany"; nigdzie go nie ma ani nie ma żadnych pozostałości

Mam problem z zainstalowaniem Testów kat. C Liwony.
Gdy zainstalowałam pliki z płyty CD okazało się że program nie działa poprawnie więc go odinstalowałam i przeszłam CCleanerem ale gdy próbowałam zainstalować drugi raz wyskoczył mi komunikat że „Program jest zainstalowany”. Przeszłam CCleanerem drugi raz i wciąż nic. Sprawdziłam foldery %appdata% i pliki programów ale nie ma nic.
Próbowałam na drugim komputerze lecz program nie działał bo nie było zainstalowanej Javy
Dziś dostałam drugą płytę i wciąż nie działa.
Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić/zainstalować ten program?

Tutaj zwykle znajdziesz wpisy zainstalowanych programów

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node

Tutaj jest lista zainstalowanych aplikacji widoczna w panelu sterowania

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Znajdź program i potraktuj klawiszem delete, może pomoże.

Czy próbowałaś uruchomić ten program jako administrator (prawy klawisz myszy na ikonie programu, opcja Uruchom jako administrator)?

Rozumiem że czyściłaś również rejestr, nie tylko same zbędne pliki? Oczyszczenie rejestru powinno usunąć błędne wpisy dotyczące programu (jeśli jakieś zostały) i umożliwić ponowną poprawną instalację programu.

CCleaner może uznać wpisy rejestru za poprawne.

Ale przed tzw. czyszczeniem rejestru zawsze rób jego kopię. Chyba że bezgranicznie ufasz regułom CCleanera. :wink:

https://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/najlepsze-programy-do-odinstalowywania-programow-dodajusun-programy-na-ich-tle-wypada/791ehpn?utm_source=www.gg.pl_viasg_komputerswiat&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&utm_v=2