Program który przerobi plik movie na np avi


(Boness007) #1

witam....mam aparat cyfrowy typu minolta z3 i filmiki które robie na nim są zapisywane jako plik movie... i poszukuje programu który obrabia tego typu pliki bądź program który przerobi movie na np avi...

chce poprostu obrobić film tak aby wszystko było cool...tylko problem w tym że nie mam programu i dlatego zwracam sie do WAS ... help me:)


(boczi) #2

Zapewne chodzi o mov :?:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... 223#255223

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... ht=mov+mpg

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... hlight=mov

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... hlight=mov


(Boness007) #3

witam ponownie....mam ten program ( wonMPG Video Convert ) i jak przerabiam z mov na avi to na filmie wychodzą jakieś zielone paski i szum -> od czego to jest - pisze mi że conversacja zakonczona pomyślnie a film jest cały ( zje* ) za przeproszeniem:)


(Wolin) #4

Napisz jakie masz zainstalowane kodeki.


(Boness007) #5

devil -> mam teraz rad video tools i mi wszystko elegancko przerabia -> teraz szukam programiku aby móc obrabiac plik .avi :slight_smile: jaki polecacie?? tak aby mozna było podłożyć np głos bądź wyciąć niepotrzebne klatki z filmu...


(boczi) #6

Może po prostu - Windows Movie Maker dostępny w XP?

Wyższa klasa to np. Adobe Premiere

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=51&id=815


(Boness007) #7

no właśnie movie maker nie chce otworzyc pliku .avi:/ ale zobacze na ten drugi:) dzieks

Złączono Posta : 28.07.2005 (Czw) 14:06

a masz może jakiś dobry program dla nie zawodowca w obróbce:) i nie tak pojemny?


(boczi) #8

Sprawdź:

http://divx.pl/down.php?id=9


(Dawidfajkowski) #9

a naprzykład mam w bardzo słabej jakości film w mov i che poprawić jakość tego filmu co musze zrobić?


(Boness007) #10

nom i mam teraz VirtualDub do obróbki -> czy możesz mi powiedzieć jak połączyć tam dwa filmy ? za żadne skarby nie wiem co mam zrobić:expressionless: czyba że masz gdzieś pod reką instrukcje obsługi:) sorx za kołpot:)

Złączono Posta : 28.07.2005 (Czw) 22:29

ok już mam znalazłem:) ale mam za to inne pytanie a więc...

mam filmik i chciałbym w czasie jego trwania zrobić moment opóźniony ...

mam załóżmy 30 klatek na sekunde a chciałbym ( TYLKO W URYWKU ) w filmie zamontować tak jakby zwolnienie akcji -> tak jak w matrixsie:) czy jest to w jakiś sposób możliwe w tym programie?? bo jak próbuje zmienić predkość dla danego odcinka to zmienia mi predkośc automatycznie cały film a jak zapisuje plik avi z predkością załóżmy 10 kl/sek i chcce ją dodać do filmu gdzie film leci 30 kl/sek to mi wyskakuje błąd że nieodpowiednia prędkość czy coś .... czy jest jakiś inny sposób na zrobienie czegoś takiego?? pzdr i przeraszam za mój język pisania ale -> sam nie wiem jak to ująć -> najlepiej prostym językiem:P pzdr