Program lub AI do tworzenia CSV z ofertą sklepu www

Znając funkcję bootów, chcialbym nawiązać współprace z producentami sklepów internetowych, którzy nie mają możliwością udostepniania swojej oferty w csv, lub xml.
Czy istnieje narzędzie, które jak boot, gdzie po zalogowaniu z ssl stworzy listę produktów z jego sklepu internetowego?
Np. podzieki na kolumny, indeks, nazwa, cena, opis, kategoria?

Są jakieś odpłatne narzedzia?
Pzdr

Szybkie wyszukiwanie pokazało mi

Pewnie od razu widzisz jaki jest problem, narzędzie musi znać oprogramowanie sklepu. Tak więc jeżeli chcesz ściągnąć dane z mało popularnego sklepu, którego narzędzie nie zna - to nie zadziała.

Czy jest narzędzie AI? Niby są, np

Musiałbyś przejrzeć narzędzie po narzędziu, najlepiej użyć przez jakiś czas wersji testowej i samemu stwierdzić, czy to jest to czego szukasz. Zobacz również:

Zaznaczam tylko że takie narzędzia są ale nie jestem w stanie żadnego z nich polecić, gdyż nigdy nie użytkowałem ich w praktyce.

Niemniej jednak, jeżeli ja bym chciał udostępniać taką usługę, typu „Twoja oferta do CVS” to zatrudniłbym do tego programistę, żeby napisał dedykowane oprogramowanie, rozbudowywał o kolejne sklepy. Takie rzeczy fajnie pisze się za pomocą Python Web Scraping with Python: A Complete Step-by-Step Guide + Code | by Anthony Heath | Geek Culture | Medium

Robiłem kiedyś podobny mechanizm ale do scrapingu przepisów, żeby łatwiej filtrować po składnikach :slight_smile: to sporo pracy ale najlepiej byłoby po prostu dogadać się z właścicielami sklepów tak, żeby udostępnili jakiś rodzaj API dzięki czemu nie trzeba będzie robić scrappingu - chyba, że chcesz to robić BEZ uzgodnienia z nimi :wink:

Gorzej jak to jakieś sklepy Home/Nazwa bez opcji łatwego uwolnienia się na otwarte platformy i nawet jak jest import, to firmie niewygodnie dać zewnętrzne namiary na pliki od producentów/hurtowni.

Tak to prawda…
Znalazlem jeszcze bardzo drogie
…ParseHub, Octoparse,

Import.io do API