Defraggler pokazuje mi 100 GB pofragmentowanych.
Wyłączyłem hibernację.
Zaraz ustawię stronicowanie na 3000GB i dam znac co i jak.
Po zmianie stronicowania na 3000MB podczas uruchamiania gry wyskoczył mi niebieski ekran (ale nie ten typowy blue screen) z komunikatem “critical proces dead”.
Zaraz pobiorę SpaceSniffer 1.3.0.2
To sprawdź czy przy 4000 działa. Zwolniło Ci się to 8GB po wyłączeniu hibernacji.
Trudno powiedzieć, bo już nie pamiętam ile miałem wcześniej, ale bardziej bym się skłaniał że tak, zwolniło mi miejsce, (na początku miałem jakieś 2GB, po zmianie stronicowania jakies 8GB teraz 17GB.
Na dysku C połowa zajętego miejsca to dokumenty(np. pliki z gier paradox interactive to 23GB) i appdata, później jest tam jeszcze kilka gier i tak się uzbierało.
Teraz ustawię stronicowanie na 4000MB.
PS.Minimalne i maksymalne mam ustawić na 4000MB?
Ile chcesz. Tak, żeby gra działała.
Możesz pobrać easeus master i tym programem możesz powiększyć C kosztem E - o jakie 70GB (suwakiem).
Potem z menu - zastosuj zmiany i to zrobi, po restarcie będzie luz na C.
Easeus jest dobry - zrobi swoje i podlega dokładnemu odinstalowaniu,
Ustawiłem stronicowanie min i max na 4000MB, za pierwszym razem gra mi się włączyła, gdy uruchomiłem drugi raz (żeby sprawdzić czy miejsce na C spada z każdym uruchomieniem) gra już się nie uruchomiła, ale nie zrestarowała mi też komputera, po prostu w trakcie wczytywanie gra się wyłączyła.
Ustawiłem min i max na 6000MB i gra działa, za pierwszym razem, za drugim razem też, i po restarcie komputera nadal działa.
Dziękuje wszystkim za pomoc.