Witam. Posiadam oryginalną grę Two Worlds. Otóż po instalacji (jak i reinstalacji) gry nie można uruchomić gdyż wyświetla się błąd, że program przestał działać i przez menedżera urządzeń trzeba go wyłączyć. Komputer spełnia wymagania na pewno ponieważ już grałem na tym kompie w tą grę z tej właśnie płyty i chodziła bez zarzutu. Sterowniki aktualne, w trybie zgodności też nie działa, tryb z tą kartą radeon też nie. Proszę o pomoc.
Firewall / Antywirus nie blokuje tej aplikacji ?
Nie. Nic nie blokuje.
Nie jestem pewien czy to pomoże ale jeśli masz jakieś kodeki do filmów - aka K-Lite Codec Pack - to radzę odinstalować gdyż gra się z nimi … gryzie a na przyszłość polecam VLC
Odinstalowałem kodeki i też nie działa.
rejestr czyściłeś ?
Czyściłem. Rezygnuje z tej gry, jakoś przeżyje. Dzięki za próby pomocy
Spokojnie nie poddajemy się Podaj proszę Screenem jak wygląda kod błędu z okienka ?
ps:
Zakładając, że masz zainstalowany pakiet K-Lite tworzenie wyjątku wygląda tak:
-
W menu Start -> Wszystkie programy -> K-Lite Codec Pack rozwiń menu Configuration.
-
Wybierz ffdshow video configurator i przejdź do zakładki Direct Show Control
-
Zaznacz opcję “Don’t use ffdshow in…”, a następnie kliknij przycisk Edit po prawej stronie.
-
W nowym oknie kliknij Add - otworzy się okno wyboru folderu, w którym przejdź do katalogu, w którym zainstalowana została gra.
-
Wskaż plik wykonywalny gry i kliknij OK aby zapisać zmiany.
Powyższe czynności powtórz dla ffdshow audio configurator, a potem sprawdź czy gra działa OK.
Niestety nie chodzi
Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: TwoWorlds.exe
Wersja aplikacji: 1.7.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 47c7ebb8
Nazwa modułu z błędem: TwoWorlds.exe
Wersja modułu z błędem: 1.7.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 47c7ebb8
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 0035a8c1
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 0a9e
Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Dodatkowe informacje 3: 0a9e
Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Przeczytaj w trybie online nasze zasady zachowania poufności informacji:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid= … cid=0x0415
Jeśli zasady zachowania poufności informacji w trybie online nie są dostępne, przeczytaj nasze zasady zachowania poufności informacji w trybie offline:
C:\Windows\system32\pl-PL\erofflps.txt
To się wyświetla w tym oknie. Nie wiem o co w tym chodzi. Jeśli by ktoś wiedział, proszę o pomoc.
– Dodane 30.12.2012 (N) 21:09 –
Mam jeszcze takie pytanie. Wyczytałem na jednym forum, że crack mógłby pomóc tylko nie wiem czy do oryginalnej gry zadziała. Bo jeśli występuje błąd z TwoWorlds.exe to może by coś dało??
A na jakim Dx działasz ? Pewnie na 11. A TW dziala chyba na 9.0
No mam win7 i directx 11. Ale już na tym lapku grałem w tą grę i chodziła bez problemu.
– Dodane 31.12.2012 (Pn) 0:37 –
Ok. Zrobiłem. Trzeba było to zainstalować: http://www.nvidia.pl/object/physx-9.12. … er-pl.html
Ja miałem to physx zainstalowane ale trzeba było doinstalować to co w linku.
Odkopałem nieco temat, ale może to komuś pomóc. Miałem ten sam problem. Program przestał działać!. Wojowałem ze zgodnością, kodekami itp. A wystarczyło odinstalować najnowszego Physx (9) a zainstalować wersję 8.xxx (była złączona na płycie z grą). Dodam, że robiłem to na W8 i procku graficznym od NVIDII.
Rozwiązanie mi pomogło. Win 8.1, zainstalowalem physx z linku i dziala.