Program WMS Idle blokuje wyłączenie komputera

Witam wszystkich forumowiczów. Z góry dziekuje za poswięcony mi czas. Mój problem polega na tym, że przy próbie wyłaczenia kompa pokazuje sie komunikat o tym, że program WMS Idle musi skończyc swoje działanie, po paru sekundach pojawia sie drugi mówiacy, że ów program nie odpowiada. Nie jest to duzy problem bo wystarczy kliknąc zamknij teraz i komputer sie wyłącza nie mniej jednak wolałbym aby procedura zamykanie kompa odbywała sie bez zadnych zbędnych działań. Chciałbym sie dowiedzieć cóż to jest za program i jak sie go pozbyć. Dziękuje za jakikolwiek podpowiedzi…pozdrawiam wojtek

Panie Wojtku jak widze mial pan ten sam problem co ja mam teraz a dokladnie przy probie zamkniecia systemy pokazuje mi sie komunikat “KONCZENIE PRACY PROGRAMU - WMS IDLE”. Wszystko jest dokladnie tak samo jak Pan opisywal swoj problem. Bylbym wdzieczny za porade w rozwiazaniu tego problemu o ile udalo sie panu go rozwiazac. Z gory dziekuje i pozdraweiam. Andrzej

Moj email: a.kossakowski@interia.pl

start~> uruchom~>

Do De Niro. Dzięki za wskazówkę, niestety nie pomogła

Otoz o ile pamietalem to zrobilo mi sie po zainstalowaniu Microsoft Office 2003 wiec przed chwila go odinstalowalem i juz wszystko jest w porzadeczku. Mam Nortona i podobno tam trzeba cos ustawic. Jak zainstaluje ponownie i juz wszystko bedzie oki to dam znac. Narazie tak jak mowie odinstalowalem offica i juz zamknalem system bez problemu. Pozdrawiam

Złączono Posta : 19.06.2007 (Wto) 9:06

Zainstalowalem offica 2003 ponownie i juz jest ok. Zamyka sie bez tego komunikatu wms idle. Czyli u mnie pomoglo. Moze tak samo sprobuj u siebie. Zycze powodzenia. Pozdrawiam

Znalazłem u siebie błąd w oprogramowaniu dołączonego do nagrywarki LG, w Nero.

Najgłupsze jest to że ukatywnia się dopiero po isntalacji offica który bezpośrednio nie wpływa na działanie systemu, ale gryzie się z Nero.

Po usunięciu office faktycznie nie widać błędu, ale to nie znaczy że go tam nie ma. Prawdopodobnie w Cyber Soulution nie sprawdzili wersji językowych, i pewnie tam powstaje konflikt. Dlatego pomaga jeżeli się instaluje nero w polskiej wersji językowej, razem z resztą oprogramowania do nagrywarki.

Pozdrawiam.