Program X przestał działać

Kiedy uruchamiam jakiekolwiek gry bądź aplikacje wyskakuje np.

"Program Power4Gear przestał działać

Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie."

Stało się tak zaraz po formacie. Korzystam z Windows 8.1 Pro with update. Wszystko odbyło się tak samo. Jedyną różnicą była zmiana w Biosie ustawień bootowania. Zrobiłem aby mi wczytywało z płyty przy uruchamianiu, nic więcej. Używałem wcześniej AVG, teraz zainstalowałem Kaspersky(po jego odinstalowaniu było to samo, więc on nie blokuje). Użyłem CCleanera, a także ADWCleanera, po którego zastosowaniu przestało mi działać wifi więc przywróciłem komputer do wcześniejszego stanu. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

WIN+R

EVENTVWR.exe

Coś pisze na ten temat ?

W zdarzeniach administracyjnych jest lista tych błędów. Do jednej takiej próby są 2 różne błędy

.NET FRAMEWORK ?

4.6.1 :

https://download.microsoft.com/download/E/4/1/E4173890-A24A-4936-9FC9-AF930FE3FA40/NDP461-KB3102436-x86-x64-AllOS-ENU.exe

Nie pomogło. Po zainstalowaniu i restarcie mam zdarzenia:

4291 Tcpip(O) 2x,  11 Wininit(O),  10010 Restart Manager(O), 1002 Dhcp-Client(B), 131 Device Setup Manager(O), 37 Kernel-Processor-Power(O) 4x + te 2 powyższe przy próbie uruchomienia aplikacji.