Witam!
Poszukuje oprogramowania do diagnostyki komputera, a także do naprawy systemu, odzyskiwania danych.
Po prostu nie zbędne rzeczy do prowadzenia własnego serwisu komputerowego.
Pozdrawiam
Janusz biznesu?
A jak przyjdzie klient wymienić procka to szybko na youtube będziesz szukał poradnika…
Chyba masz wstępną listę programów do diagnostyki i naprawy systemów operacyjnych?
Przedstaw ją tutaj, a forumowicze ocenią i ewentualnie zaproponują coś innego…
Tak zajmuję się informatyką, i nie umiem zmienić procesora, fajnie brzmi ale to chyba nie realne by informatyk nie potrafił tak prostej czynności zrobić. Może ty nie potrafisz RAM wymienić i zachowujesz się jak lustro przedstawiasz daną osobę jako siebie i sprawdzasz jak ją interpretują. Powodzenia.
Ktoś coś?
Podaj jeszcze adresik, a konkurencja pzreśle donosik Powinieneś zacząć od Biznes planu. Prawdopodobnie również jakieś dotacji z PUP.
Nawet wspomniany dysk, rzecz podstawowa zresztą, skąłda się z różnych licencji, jest prawie pewne, ze część może być nein fur business
Programy do odzyskiwania danych, to też kilka złotych na licencje, a by odzyskać dobrze pewie ze 2-3 będziesz potrzebował.
Zacznij więc od pisania listy najpopularniejszych awarii i form naprawy.
Nie zapomnij też, choć t powinno być oczywiste, o płytach głównych, ramach i prockach do wszystkich platform z ostatnich 10 lat. No bo jak inaczej będziesz robił “podmianki” procka/płyy by zdiagnozować usterkę? Nie ma programu, który da Ci 100% pewności.
Z Twojego tematu widać, że pewnie będziesz kroił klienta i pisał na forum
Hehe nie, nie będę kroił u mnie będą tanie naprawy, w szczególności takie proste jak instalacja windowsa, jedna z łatwych, optymalizacja… można by wiele tanich napraw wymienić ale są też droższe.
Tak muszę zrobić plan biznesu, ale nie chce za bardzo płacić podatków, dlatego planuje taki domowy
Mała działalność gospodarcza się kłania, tylko podatek bez zostać lub ew. ryczałt, niektóre zawody tak mają. Z Tym ucekaniem przed ZUS by uważał, wiesz jak to zkonkurencją;-)
Jak to jest z tą dotacją ile się dostaje?
Jestem ciekawe, bo może coś utworze kto wie.
Około 25 tysięcy, tylko tam musisz 2 lata to ciągnąć, biorąc jednak pod uwagę “mały zus” i że pewnie w kilku firmach “informatyka na działalność na godziny” do strony, do naprawy windowsa wezmą, to możesz próbować rozeznać otoczenie
No nie wiem, u mnie w małym miasteczku jest gościu co bierze 100 PLN za instalacje windowsa
No, przy kilku takich akcjach masz szansę, jakbyś robił z dojazdem, to paliwo amortyzację samochodu wrzucisz w koszty, ale to musisz sam liczyć. Ogólnie ten dysk jest OK< warto mieć, rzecz jasna, winda/linuksa na live cd - żeby dobrać się do dysku.
Winde mam na pendrive, najnowszą ale trzeba przynajmniej 3 pendrive, muszę zakupić