Na wstępie proszę o dokładne przeczytanie postu, a dopiero później zabieranie głosu. Dziękuje.
Potrzebuje program torrent który będzie mi pobierał naraz około 10 plików, nie posiadających żadnych ograniczeń jeśli chodzi o prędkość ściągania. Jako że aktualnie testujemy w firmie programy torrent chcemy pobić ostatni rekord prędkości ściągania plików. Ostatnio pobieraliśmy Windows 2003 Server ze specjalnego servera Microsoft z prędkością 9,5MB/s teraz planujemy około 12MB/s (mamy łącze 20MB/s). Program musi posiadać w miarę rozbudowany interfejs graficzny, dobrze by było gdyby nie tracił połączeń podczas ściągania. Najlepiej żeby nie był oparty na Javie.
Proszę o wypowiedzi TYLKO ludzi którzy korzystają z polecanych programów.
Turkissh , widać że masz małe pojęcie o tym co piszesz.
Azureus - nie wyciągniesz więcej niż 3MB/s ma wbudowane ograniczenie
bittorrent - tutaj nie mogliśmy wyciągnąć nawet 1,5MB/s
uTorrent - tego akurat nie testowaliśmy
Dużo by mówić poszukam recenzji z Grudnia tam kumple opisywali całe problemy z klientami torrent większość z nich ma ograniczenia prędkości i nie ma szans pobierać z większą…
Jedno nie wyklucza drugiego. Potrzebny nam program który można zareklamować jako przejrzysty graficznie.
Wiesz która to była wersja? bo jestem pewny że pól roku temu było to niemożliwe ponieważ dostaliśmy oficjalną wiadomość o założonej blokadzie, która ogranicza prędkość ściągania do 3MB/s. Mógłbyś podać więcej info na temat tego ściągania ?
Polecam KTorrent - pod względem łatwości nawiązywania połączeń, “wyduszania” z łącza wszystkiego, co możliwe, funkconalności i konfigurowalności (rewelacyjny zestaw wtyczek) bije na głowę windowsowe klienty z utorrentem na czele i wszystkie testowane przeze mnie klienty linuksowe, a testowałem ich sporo. Z mojego doświadczenia - number one.
Tak jak nr47 polecam Deluge Torrent. Próbowałem różnych programów, ale on najbardziej przypadł mi do gustu: prosty w obsłudze, łatwo się konfiguruje i ściąga niczego sobie.