Programy zabezpieczające Komputer

Witajcie

Spotykam się na stronach internetowych z mnóstwem testów itp. antywirusów.

Ale który w końcu wybrać?? tak aby zabezpieczył nasz komputer ?

Mam spory problem z przeglądaniem stron ostatnio jakiś flash wyskakuje z tego co wiem fałszywy ;/

Pytam tutaj doświadczonych a nie lajków którzy myślą że wiedzą wszystko.

Proszę powiedzcie jak zabezpieczacie swoje komputery ?

:)

Jak dla mnie dobrym antywirusem jest BitDefender IS który ma w sobie firewalla jak na razie mnie nie zawiódł

dodatkowo można stosować Malwarebytes Anti-Malware które może usunąć coś co nie wykrył antywirus (u mnie jeszcze nic nie wykrył, to chyba dobrze)

Po wejściu na podejrzaną stronę antywirus wyświetla komunikat że strona jest niebezpieczna i czeka na reakcję

Tu zapewne będziesz mieć wiele odpowiedzi oraz opinii.

Ja używam Avast Free Antivirus + Comodo Personal Firewall + Unchecky

Antywirus moim zdaniem nie jest potrzebny, wystarczy podejście zdroworozsądkowe i kilka dodatków przeglądarce - szerzej możesz przeczytać w moim wpisie o tym czy instalować antywirusy, polecam także poczytać komentarze - są fajnym punktem odniesienia w tej sprawie :slight_smile:

Zapora Windows + zdrowy rozsądek i tak już pięć lat nie widziałem wirusa . Antywirus dla mnie to zbędna rzecz . Znajomemu do płacenia rachunków poleciłem UBUNTU 15.04 (wypróbuj) .

z antywirusami jest tak jak z prezerwatywą zrobioną z wełny na drutach, myślisz że jesteś zabezpieczony, a tu niespodzianka po 9 miesiącach.

Polecam G datę jako antywirusa i SpyShelter jako firewall (trzeba wiedzieć jak go skonfigurować i używać).

Najlepszy antywirus to jednak zdrowy rozsądek.

Wystarczy Malwarebytes anti-malware + ccleaner i ogarnięcie w sieci, a wirusa nie zobaczysz. Od 4 lat u mnie nic. Jeżeli jednak potrzebujesz wielkiego brata, który będzie czuwać za Ciebie to BitDefender lub Comodo spełnią wszystkie funkcje. Swoją drogą zastanawiam się ostatnio nad jakimś sandboxem do ochrony transakcji, mógłby ktoś coś polecić?