Projekt mpeg-2

Witam poszukuje programu który umożliwiłby mi zwiększanie fps plików w formacie mpeg-2 i zwiększanie rozdzielczości. Sony Vegas HD jeśli zwiększam fps wrzuca mi to w HDV lub Bluray itd. Zależy mi na tym gdyż potrzebuje odpowiedzi na kilka pytań:):

" Projekt ma za zadanie sprawdzenie metod wstępnego przetwarzania materiału wideo zastosowanych jako środek do poprawy jakości zakodowanego strumienia wideo. Badania nalezy przeprowadzić dla głownego poziomu kodowania MPEG (720x576, 30fps, 15Mb/s) Należy sprawdzić, jak wstępne przetworzenie wideo polegające na:

* zmniejszeniu rozdzielczości obrazu (kodujemy obraz o mniejszej rozdzielczości)

* zmniejszenie czestotliwości kalatek

*zamiekczeniu lub przefiltrowaniu w innyc sposób obrazu wpływa na jakość obrazu po dekompresji, przy założeniu, że wideo przetworozne kodujemy z ta samą przepływnością (15 Mb/s) , co nieprzetworzone

Porównania przeprowadzić pod względem kryteriów:

*obiektywnych miar stratności, kompresji (MSE,PSNR) - nieprzetworozne i przetworzone skompresowane wideo porównujemy do strumienia wideo skompresowanego ze znaczenie większą jakością (np. przeskalowanie HD), w przypadku zmniejszenia rozdzielczości/częstości przed porównaniem interpolujemy wideo do postaci 720x576, 30 fps""

NIE CHCE ŻEBY KTOŚ ZA MNIE TO ROBIŁ ZALEŻY MI TYLKO NA OPROGRAMOWANIU:)