Projektor - brak sygnału

Witam,

Zakupiłem projektor PROJEKTOR BENQ MS502, przyszedł dziś… podłączyłem go i nie wykrywa sygnału z laptopa. Przy podłączeniu hdmi do komputera, komputer jakby wykrywa, że jest podłączony do drugiego źródła, ale projektor nic nie wyświetla.

Czy ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem?

Nawet przy biednym kablu HDMI co się powinno dziać. Poczytaj instrukcję tego Benq

Po podłączeniu i dania trybu duplikuj, ekran w laptopie skaluje się do 800x600 tak jak w projektorze, ale projektor dalej nie wyświetla obrazu i daje, że brak sygnału

A może projektor wymaga ręcznego przełączenia źródła na DIGITAL HDMI?

W win projektor jest traktowany jak monitor, trzeba ustawić ręcznie.
Teoretycznie powinno wskoczyć z automatu, ale ludzie mają tak nagrzebane plus piraty, że nie dojdziesz

nie wiem czy to coś pomoże w rozwiązaniu problemu…

teoretycznie komputer wykrywa (chyba), bo skaluje obraz i tu też pokazuje jakby, że jest drugi wyświetlacz, ale projektor dalej nic nie wyświetla

Albo w projektorze jest ustawienie źródła w opcjach albo kabel uszkodzony. Można sprawdzić przewód z jakimś TV.

Niektóre sterowniki intela wymagają nakładki do przełączania obrazu ze strony producenta.

Nowy projektor? Zobacz w systemie (jest zawsze opcja) ile żarówka chodziła, bo może trupa kupiłeś okazyjnie6, a bywa, że nowe też nie świecą

Ten projektor nie ma wejścia HDMI - tak wynika z jego specyfikacji.
Wygląda więc, że używasz jakiejś przejściówki HDMI na VGA?
Dobrej?
https://pogotowie-komputerowe.org.pl/jak-podlaczyc-projektor-do-komputera-z-systemem