Witam chciałem was zapytać jaką polecacie kartą graficzną polecacie do 700-500zł.
Obecna karta GeForce GT 630 (OEM)
Płyta główna asrock H61M-VG3
Mam problem z znalezieniem dobrej karty ponieważ ta płyta jest dosc mała i karta graficzna powinna miec około 17-18cm złącze standardowe pci x16.
Jeżeli ktoś coś znajdzie to z góry dziękuje
Powinieneś raczej zapytać tutaj https://forum.dobreprogramy.pl/c/sprzet/zestawy-komputerowe-i-podzespoly
Moje pytanie: Jaki masz procesor i zasilacz? Wielkość płyty nie ma znaczenia dla kart graficznych, a raczej obudowa, bo jak jest krótka (obudowa) to długa karta nie wejdzie.
A drugie pytanie: grafika nowa czy używana? jak nowa to gtx1050 2gb lub 1050ti 4gb, ewentualnie RX560 4gb. Jeżeli masz dość mocny zasilacz i w miarę dobry procesor to RX570 najlepiej 8 GB.
KalmX od Palita wydaje się idealna:
intel core i7-3770 CPU @ 3,40GHz
A zasilacz 330W tez moze byc do wymiany
Karta może być dłuższa niż 18 cm obudowa ma 40 cm ale nie chce zeby tez za bardzo wystawała poza płyta główna która ma moze z 20 cm szerokosci.
to z nowych tylko 1050ti 4gb
najlepiej, ale to prawie 22 cm, a jak hałas wentylatora Ci niestraszny to
ewentualnie rx 560 4gb
, bo w grach wypadają porównywalnie ok 2-3 kl różnicy, bo do rx 570 przydał by się mocniejszy zasilacz. Z używanych gtx960 4gb do 500 zł są na portalu akcyjnym.
Ale mierzyłeś miejsce w środku obudowy? Do koszyków na dyski?
Do koszyków jest 22/24cm ogólnie jest 40 dlatego pisałem ze potrzebuje cos w małego.
To ja bym już kupił za 50 zł większą obudowę, za 100 Silentuma 350 i do tego RX 570 4 GB MINIMUM.
Sprawdź jeszcze moc 12 w zasilaczu, może uciągnie 570 i nie będzie trzeba wymieniać bebechów
w innym przypadku na 1050 lub 560, to nawet połowy procka nie wykorzystasz
Z nowych np.
lub używanych (tylko żeby była z gwarancją, ta niby 3 miechy ma jeszcze “porządnej” )