Propozycja dodania hacka do forum

Jestem na: TAK.

Mój głos również na “NIE” pomimo tego iż nigdy nie ukrywam swojej obecności . Nie ma sensu faszerować forum kolejnymi gadżetami…przejdzie ten,to za chwilę kolejny user “zażyczy” Sobie hacka który będzie informował o stanie pogody lub kursie walut. Celowo zastosowałem taki przejaskrawiony przykład aby oddać istotę dyskutowanego pomysłu,a i ankieta również mówi sama za siebie…

Głosy w ankiecie jak widać są podzielone z lekką przewagą na TAK. Obecnie 22:18, nielicząc tych którzy są na tak, ale sami tego nie potrzebują. Z nimi jest 26:18. A i jest jeszcze 12 osób, którym ten hack w niczym przeszkadzać nie będzie, bo jest im obojętny.

Jak dla mnie MODERATORZY nawet powinni mieć zalecone nieukrywnie swej obecności na forum. Bo (z kolei ja użyję przejaskrawionego porównania) to tak jakby policjanci lokowali swoje komisariaty pod ziemią…

ja mam podstawowe pytanie. Do kiedy trwa ankieta i czy jeżeli będzie większość na TAK czy admini wprowadzą ten hack :?: 8)

Na jedno pytanie znam odpowiedź 8)

Ankieta jest bezterminowa.

heh - to moze sobie tak wisiec do 2006 r 8) ?

może :slight_smile:

PS. IMHO chociaz wyniki ankiety będą na TAK to i tak admini nie wprowadza tego hacka… :slight_smile:

to po co jest ten topik ? :?

Żeby w razie podjęcia negatywnej decyzji przy przewadze głosów na TAK gryzło ich sumienie 8)

Nawet Sobie nie zdajesz sprawy ilu zostało zatrzymanych przestępców dzięki pracy operacyjnej funkcjonariuszy Policji…to odpowiedź na powyższą metaforę.

Jak potraktować tą opinię ??

W którą stronę ma przechylić szalę ??

Idąc dalej tym tokiem rozumowania:

Wszyscy userzy, którzy ukrywają swoją obecność na forum są “przestępcami”? :?

Może w ogóle zlikwidujmy możliwość ukrywania się i sprawa będzie załatwiona… :evil:

:x

Aj tam wkrecacie sobie …to jest wogule niepotrzebne a ta dyskusja tez nie …po co kontynuowac ten topick ?

Niech Administrator sie wypowie i po ptokach :?

Wybacz PAWEK - bo Cię niezmiernie cenię (i lubię… :stuck_out_tongue: ) i nie moim zamiarem jest negacja Twojej osoby - ale chyba deczko się zagalopowałeś w swoich porównaniach… :frowning:

No bo po co takie zgryźliwe myki z “police”… :?

Przecież oni są w pracy - na etacie, za który dostają płacę - i jako tacy, winni być widoczni, a wręcz jest to ich obowiązkiem…

A nasi modkowie?

Są tu społecznie (czyli bez kasy), są tu zwykłymi userami i jako tacy, mają prawo do własnej prywatności, jaką to Forum daje każdemu, innemu userowi; Tobie, mnie i innym…

I obojętnie - czy to nasze Forum, czy też jakikolwiek komunikator - kazdy ma prawo zaklikać opcję, która uczyni go niewidzialnym! !!

Przypominam - modki, też ludzie z krwi i kości, czyli z uczuciami - a nie cybernetyczne stwory! :stuck_out_tongue:

:-k … OK, ale ja do policji, ani policjantów nic nie mam. Szanuję ten zawód i ludzi w nim pracujących. Zwłaszcza, że za sąsiadów małżeństwo policjantów :slight_smile:

Tak sobie wymyśliłem to porównanie. Nic nie poradzę, że tak mi się skojarzyło.

A primary… jeszcze istnieje :?: :-k

Wydaje mi się, że rolę takiego hacka pełnią statusy gg, tlen, itp., które są pod podpisem danej osoby. Osoby które chcą być widoczne dają swój nr komunikatora.

A osoby które nie chcą być widoczne na gg, tlenie zaznaczają opcję niewidoczny/ukryty, ewentualnie w ogóle nie dają swojego numeru komunikatora na forum. I po sprawie.

Jestem na NIE.

Być na forum, a byc dostępnym na komunikatorze to różnica, nieprawdaż.

Tak sobie pomyślałem, że miałeś coś do do zaproponowania,

coś, co warto przedyskutować.

Jest godzina 0:17- jest w nim 75 wypowiedzi na 1420 odsłon

oraz oddanych tylko 56 głosów.

Jak widać jest sporo osób, które uznały, iż szkoda klawiatury

na pisanie w tym topiku.

Tymczasem wyszło coś zdumiewającego :o

Tym postem:

ukazałeś prawdziwy sens swoich przemyśleń.

Zwłaszcza, że

W moim odczuciu, dziwnie to wygląda,gdyż jest:

• 46 % na- TAK

• 32 % na- NIE

• aż 21 % na - Obojętne - i te głosy można potraktować,

zależnie od intencji - na TAK lub NIE.

Dla mnie sygnalizują one negatywną reakcję.

Porównanie jest wręcz pejoratywne, zwłaszcza w kontekście

wcześniejszych stwierdzeń :frowning:

Zostało też docenione stosownym wpisem pod avatarem

Ostrzeżenie rozumiem, ale nie rozumiem za bardzo za co, bo gdzie tu oraz gdziekolwiek wyżej w tym topicu treści oszczercze/obraźliwe :?: Proszę zmienić kwalifikacje ostrzeżenia, bo ta z kolei jest oszczercza w stosunku do mnie :idea:

PS Chyba nie zrozumiano mojego porównania, no trudno :slight_smile:

Za porównanie Moderatorów do policjantów,

ścigających złoczyńców.

Jeżeli za porównanie do policjantów wykonujących swoje ustawowe obowiązki dostaje się ostrzeżenie to w takim razie ja już nie wiem czy jest to kpina z Policji czy z nas? :x Bez względu na to jak to zostało przez wszystkich moderatorów czy tylko przez jednego odebrane to ewidentnie należy zgodzić się z kolegą Pawkiem

Czyli: albo ostrzeżenie jest za naruszenie regulaminu, albo za urażoną dumę. :hahaha: