Propozycje kart graficznych

Witam, przejdę od razu do pytań.

:arrow: Czy opłaca się kupować kartę HD 4850 z pamięciami ddr5 ?

:arrow: Czy odpalę na niej nowsze gry w przynajmniej średnich detalach przy rozdzielczości 1280x720 ?

:arrow: A może polecacie jakąś inną kartę w tej cenie 250-300 zł ?

:arrow: Czy może lepiej dozbierać i kupić kartę pokroju HD 6850 ?

:arrow: I już ostatnie pytanie, czy będzie znaczna różnica między moją aktualną kartą(GT220) a 4850 ?

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź, Sarsis :slight_smile:

1.Oczywiście, że się opłaca.

2.Przy tej rozdzielczości nie będzie żadnego problemu z nowymi grami,

3.Ta będzie najlepszym wyborem.

4.Jeżeli nie zależy Ci na graniu przy max detalach, to kup 4850.

5.Znacząca, GT220 to low end totalnie nie nadający się do gier.

oczywiście że lepiej jest dozbierać do 6850 ,procesor masz w porządku ,zasilacz też…6850 jest średnio 2x wydajniejszy , nowszy technologicznie ,2x więcej ROP,DX11,Shader 5.0,więcej jednostek teksturujących…

witam : ja też jestem zainteresowany tą kartą AMD 6850 tylko zastanawiam się czy muszę też zmienić zasilacz na mocniejszy. Oto mój obecny sprzęt:

płyta główna: Gigabyte GA-965P-DQ6

procesor: Core 2 Duo 6300 1.86Ghz

pamięci: Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C4DHX 2x2GB w dualu

dysk twardy: Seagate ST3500418AS 250GB

karta muzyczna: Creative X-FI Gamer

napęd: DVD-RW

zasilacz: Tagan TG-U01 480W

obecna karta graf. Asus Radeon HD3870 512MB 128bit GDDR4

przymierzam się do kupna http://www.komputronik.pl/product/11882 … CI_E_.html

czy mój zasilacz udźwignie to wszystko ? Pozdrawiam

Nie podpinamy się pod tematy, ale odpowiem.

Zasilacz powinien dać radę, ale kartę będzie ograniczał procesor który jest słaby.

booka2 ,

pomyślałbym nad zmianą procesora na Quada np taki http://allegro.pl/najlepszy-do-oc-core- … 81651.html

a następnie 6850

nie chciałem zakładać nowego tematu by nie smiecić :slight_smile:

W niedalekiej przyszłości planuje zakup nowej płyty głównej do tego jakiś procek wydajny i5, RAM będę musiał też zmienić na DDR3 no i pewnie i zasilacz na mocniejszy niż ten co mam teraz. Na dzień dzisiejszy mogę sobie pozwolić tylko na kartę graficzna ale jak uzbieram powiedzmy po 2,3 miesiącach na te bebechy wtedy będzie git :slight_smile: Nie chcę już się bawić w dokupywanie do tej starej płyty głównej, lepiej zainwestować w nowszy sprzęt.

aż tak źle będzie ;/ ? w jakim stopniu będzie mi ograniczał ?

jeśli zamierzasz w bliskiej przyszłości zmieniać procesor na i5 to możesz kupić tę kartę na obecnym procesorze będzie też wzrost wydajności przy tej karcie w grach ale to nie zmienia faktu że będzie się ona marnować zwłaszcza w nowych grach będzie stopowana przez procesor

A więc zdecydowałem się kupić kartę HD6850. Lecz mam jeszcze pytanie, którego producenta polecacie ASUS, MSI, GIGABYTE czy jeszcze jakiegoś innego? Rozumiem, że różnią się one chłodzeniem ale czy jest oprócz tego jakaś różnica ?

BTW Znalazłem taką aukcję, trochę dziwne że ta karta z grą Battlefield 3 kosztuje 525zł skoro na innej aukcji karta tego samego producenta bez gry kosztuje 539zł. :shock: No chyba że gość dorzuca grę bez klucza bądź ze zużytym kluczem. Napiszcie co o tym sądzicie :slight_smile:

Osobiście brałbym 6850 od ASUSa.DirectCU to udany i wydajny układ chłodzenia.

(zasilanie 2x6pin=adapter 2x MOLEX na PCI-Express 6PIN)