oczywiście że lepiej jest dozbierać do 6850 ,procesor masz w porządku ,zasilacz też…6850 jest średnio 2x wydajniejszy , nowszy technologicznie ,2x więcej ROP,DX11,Shader 5.0,więcej jednostek teksturujących…
nie chciałem zakładać nowego tematu by nie smiecić
W niedalekiej przyszłości planuje zakup nowej płyty głównej do tego jakiś procek wydajny i5, RAM będę musiał też zmienić na DDR3 no i pewnie i zasilacz na mocniejszy niż ten co mam teraz. Na dzień dzisiejszy mogę sobie pozwolić tylko na kartę graficzna ale jak uzbieram powiedzmy po 2,3 miesiącach na te bebechy wtedy będzie git Nie chcę już się bawić w dokupywanie do tej starej płyty głównej, lepiej zainwestować w nowszy sprzęt.
aż tak źle będzie ;/ ? w jakim stopniu będzie mi ograniczał ?
jeśli zamierzasz w bliskiej przyszłości zmieniać procesor na i5 to możesz kupić tę kartę na obecnym procesorze będzie też wzrost wydajności przy tej karcie w grach ale to nie zmienia faktu że będzie się ona marnować zwłaszcza w nowych grach będzie stopowana przez procesor
A więc zdecydowałem się kupić kartę HD6850. Lecz mam jeszcze pytanie, którego producenta polecacie ASUS, MSI, GIGABYTE czy jeszcze jakiegoś innego? Rozumiem, że różnią się one chłodzeniem ale czy jest oprócz tego jakaś różnica ?
BTW Znalazłem taką aukcję, trochę dziwne że ta karta z grą Battlefield 3 kosztuje 525zł skoro na innej aukcji karta tego samego producenta bez gry kosztuje 539zł. :shock: No chyba że gość dorzuca grę bez klucza bądź ze zużytym kluczem. Napiszcie co o tym sądzicie