Piniol- w zasadzie masz pełną rację , ale jest właśnie jedno ale…sam zgłaszałem program we wskazanym przez Ciebie linku i owszem ukazał sie tam ale dopiero po około trzech tygodniach…a przyznam szczerze , że potrzebne jest chyba wszystkim podobne vademeckum , gdzie mozna zajrzec i jeżeli ktos włozył trochę pracy i chce dane udostepnić , to czemu z nich nie korzystac. Nie jestem za ciągłym odsyłaniem ludzi z pytaniami do wyszukiwarki Gogle itd. gdyż wszyscy zapominamy , że niektórzy korzystają nadal z połączeń modemowych-dośc drogich i nie moga sobie pozwolic na spedzenie godzin w sieci na wyszukiwaniu jednego potrzebnego pliku. Proponuje zatem utworzyć nawet dział odnośnuików , gdzie można wrzucac linki do ciekawych programów lub spolszczeń- to ułatwi i pomoze, a niewiele kosztuje pracy…
Tak przy okazji aby może administracja zwróciła na to uwagę. Ja także zgłaszałem programy jak również błedy w linkach do istniejących juz programów i z tego co widzę programu nie dodano a link poprawiono tylko jeden. :?
I moim zdaniem bardzo dobrze że się tak dzieje, gdyż admini testują każdy program przed zamieszczeniem go na voratlu. Poza tym w rachubę wchodzą jeszcze kwestie prawne. Jeżeli jest to vortal z legalem to trzeba się skontaktować z producentem w celu zapytania o warunki jego opublikowania, chyba że licencja programu zezwala na takie działania bez konsultacji. Musicie przyznać że to wszystko jest czaschłonne. Tak że panowie w “gorącej wodzie kąpani” trochę więcej cierpliwości
No tak, jeżeli chodzi o kwestje prawne , to chyba wszyscy zapomnieliśmy , że jesteśmy w państwie prawa i chwała moderatorom że nam o tym przypominają ( …ja zapomniałem…na chwilke… ), ale to dotyczy opisów i publikacji na temat ich produktów na tym wortalu. Natomiast publikacja linków do ich stron nie jest niezgodna z prawem i może byc traktowana wręcz jako reklama ( czyż nie ? ), ale składnica urli by sie przydała. Nie traktujcie tego postu jako naciągqane kwakanie. Kiedys istniała i dziś istnieje strona “POLMANIA”-trochę zapomniana ale zagladałem tam tak często jak na ten wortal i ciagle było cos ciekawego i baza odnośników rosła jak na drożdzach. Czemu nie …
Jak się otworzy z głównej strony zakładkę “Programy” - to mamy m.in. taki słupek pt. “Najnowsze programy”. I właśnie bezpośrednio pod tym słupkiem, jest link -> “Zaproponuj program”. Klikamy - otwiera się ramka umożliwiająca bezpośrednio wysłanie swoich propozycji!