Prośba o pomoc - Instalacja modemu (driver) a bład MSGSRV32


(Wiktor23) #1

Witam szanownych gronowiczow!

To dopiero moj pierwszy post, ale poszukuje pomocy u ludzi, ktorzy moga sie na tym znac. Bede wdzieczny za pomoc.

Wczoraj zabralem sie za instalacje modemu do Neostrady, niestety w trakcie instalacji wszystko przebiega pomyslnie, drivery sie instaluja do pewnego momentu, gdy wywala error MSGSRV32.

Troche poczytalem sobie o co chodzi w tej aplikacji, ale nie potrafie sobie z tym poradzic.

Szczegoly problemu to:

Moze z tego cos uda sie Wam wywnioskowac?

Jak sie tego cholerstwa pozbyc???

Prosze o pomoc, bo potrzebne mi neo w krotkim czasie do komunikacji z dziewczyna, ktora wyjezdza dosc daleko i potrzebna jej bedzie na poczatku pomoc oraz kontakt ze swiatem.

Prosilbym o wszelkie uwagi i mozliwe rozwiazania problemu. Bede mega wdzieczny, bo to naprawde dla mnie wazne....

Pozdrawiam,

Vkos


(Chudy Dzik) #2

instalujesz aplikację dostępową??

jeśli tak to sprubój zainstalować same sterowniki

jeśli instalujesz same stery spróbuj zainstalować je w trybie awaryjnym (u mnie kiedyś pomogło)


(Farall) #3

Za mało danych - jaki modem? jaki system operacyjny? Sterowniki z płyty instalacyjnej od tepsy? Pobierz sobie np ze strony http://www.turbokrecik.info i spróbuj zainstalować. Dzwoniłeś na infolinię tpsa? Może coś pomogą (powinni w końcu)?


(boczi) #4

Przeczytaj i zastosuj (Zapewne masz Win98):

http://forum.ks-ekspert.pl/index.php?sh ... setupx.dll

Plus skan programem MemTest

Ściągnij go, wgraj na dyskietkę i zabootuj z niej komputer, ustawiając to w BIOS-ie...


(Wiktor23) #5

Tak wczoraj walczylem caly dzien. Najpierw stwierdzilem, ze pojde na latwizne, bo i tak musze reinstalke systemu zrobic, wiec na razie niech sobie hula.

Tak wiec skorzystalem z aplikacji znajdujacej sie na plycie. W trakcie instalacji sterownikow modemu - zdechl

Sprobowalem przed dodanie nowego sprzetu w Panelu i niby go zainstalowalo, ale dalej nie dzialal. Nie wykrywal w ogole zainstalowanego osprzetu :(((

Ostatecznie zadzwonilem do Neo i typ kazal mi instalowac sterowniki przez folder, w ktorym znajodowala sie aplikacja setup dla Sagema, tutaj juz bylo git, wszystko zostalo zainstalowane, tylko podczas weryfikacji modemu wywalilo mi konflikt z MSGSRV32 :(((

Złączono Posta : 31.08.2005 (Sro) 12:24

Boczi: Tak walcze na Win98, chcialem reinstal na XP robic, ale na razie tkwie na tym shitcie :frowning:


(Chudy Dzik) #6

spróbuj trybu awaryjnego u mnei pomogło a wywalało najróżniejsze błędy.....


(Wiktor23) #7

Oki, jak tylko dotre do chaty to sprobuje cos z tym takiego zrobic.

Skad sie w ogole moze brac taki fault?

Złączono Posta : 01.09.2005 (Czw) 14:33

Wczoraj nie mialem za duzo czasu, wiec wykonalem na szybko dwie mozliwosci:

  • instalka czegokolwiek w USB w trybie awaryjnym, niemozliwa z racji niewychwycenia urzadzenia Plug & Play - lipa

  • scandisk i sprawdzenie bad sektorow - wszystko w najlepszym porzadku

Dzisiaj wezma sie chyba za bardziej drastyczne srodki...

Dzieki za dotychczasowa pomoc!

Jakby co jestem nadal otwarty na sugestie.

Pozdrawiam!