Mam problem z konfiguracja tego tl-wr543g ale we wczesniejszym temacie nikt mi nie pomogl tak więc mam na strychu tl-wr340g ktory rozsyla po domu wifi. Mam tez tl-wr543g kolo kompa i chce go skonfigurowac aby 543g odbieral sygnal z 340g i dawal do kompa kablem. KONFIGURACJA KROK PO KROKU!!!1
jaką technologią masz internet a w ogóle po ciula na strychu puszczasz wifi zjedź kablem ze strychu i dopiero rozsyłaj wifi- masz możliwość konfiguracji tego na strychu? wr543g ustawiasz w tryb APC szukasz swoją sieć łączysz się i masz, a w czym masz konkretnie problem bo u mnie pracuje akurat jako AP i nie miałem problemu
Rozsylam ze strychu po domu i po calym ogrodzie (taki bajer :D) nie puszczam zadnego kabla tylko chce podlaczyc bezprzewodowo wr543g do 340g.I puscic kablem do kompa
W routerze 543g ustawiasz tryb AP Client zapisujesz SAVE router resetuje się (w 340g przypuszczam że masz automatyczne przydzielanie adresów). w zakładce WAN ustawiasz DYNAMIC IP, potem SAVE. Jeżeli adresy 340g są z zakresu 192.168… to adresy Lan prawdopodobnie muszą być z zakresu 10…np. 10.0.0.1. Mi nie chciał się połączyć jeżeli WAN ma np. 192.168.1… a Lan np.192.168.2, lub 192.168.3 itd rozumiesz LAN musi być z zakresu 10.0.(piszę o WAN bo jeżeli ustawisz jako AP CLIENT to właśnie radio jest wtedy WAN-em), z tym że ten komputer podłączony do 543g będzie wtedy za NAT-em. Napisz z czym masz problem
T1G3R97
Zgodnie z regulaminem, który zaakceptowałeś, proszę dokonać zmiany tytułu wątku, który będzie konkretnie odzwierciedlał problem oraz stosować polską pisownię, w przeciwnym razie wątek trafi do kosza.
Pisałem Ci w tamtym wątku co powinieneś zrobić.
Pozdrawiam!