Chciałbym poprosić Was o pomoc z laptopem. Od kilku dni wyłącza się rzucając na prawo i lewo BDOS’ami przy nawet najmniejszym obciążeniu (jak obejrzenie filmu fhd przy 60ciu FPSach że o graniu nie wspomnę - ale same starsze tytuły - Grid 2, Serius Sam SE HD czy Serious Sam 3).
Mój sprzęt to Lenovo Legion y540:
Procesor przy obciążeniu gey w okolicach 90 stopni, grafika jakieś 70. Przy filmach obie tempertury w okolicy 45 - 50 stopni i też potrafi wyłączyć z BSOD. Pomyślałem jeszcze że zrobię reset systemu do stanu początkowego ale niestety nie udało.
Swoją drogą problemy zaczęły się kilka dni temu po podłączeniu monitora zewnętrznego o ile ma to jakieś znaczenie.
I przesyłam screeny z CryslaDisk odnośnie dysków:
Ok. Jak tylko system przeinstaluje. Nie chce mi zresetować systemu do ustawień fabrycznych także pomyślałem jeszcze o reinstalacji, zwłaszcza jak będę musiał oddać gdzieś na gwarancję. A przy okazji zobaczę czy to jakiś problem z jakimś syfkiem co ewentualnie złapałem czy coś bardziej sprzętowego.
A test zrobię w przeciągu kilku minut.
Przepraszam za opóźnienie w odpowiedzi i za problem. Po zrobieniu diagnostyki pamięci (o której nawet nie pomyślałem żeby zrobić) wyskoczyło info o problemach ze sprzętem. Także komputer spakowany, reklamacja zgłoszona i czekam jak to się będzie odbywało bo pierwszy raz zgłaszam reklamację przez neta.