Pozwólcie, że powiem coś od siebie Kupowałem Windows 7 niedawno na allegro oryginalny wersja OEM, zainstalowałem, wszystko pięknie działa.
Nie musiałem kupować nic dodatkowego. Cena 288 złoty + 14 złoty koszt przesyłki. To wtedy była najtańsza na allegro oferta
Jeżeli jeden system, zainstalujesz na 3 komputerach, aktywujesz je np. poprzez sieć, to u firmy Microsoft pokaże się, że 1 system jest na 3 komputerach.
Wtedy to już będzie poniekąd piractwo, bo nie przestrzegasz licencji, że nie będziesz rozpowszechniał tego systemu nielegalnymi kopiami.
Kupując oprogramowanie firmy Microsoft zgadzasz się z postanowieniami, że nie będziesz wynajmował, pożyczał, nielegalnie kopiował, i nie instalował
na innych komputerach
- To, że sprzedający pisze, że można instalować na 3 komputerach, to pisać sobie może, ale pytanie, czy tak jest faktycznie. Jeżeli nie ma nic tak napisane na opakowaniu,
to można tylko i wyłącznie na jednym.
Podam przykład. Gra Splinter Cell Conviction na pudełku DVD jest napisane.
Nieograniczona liczba instalacji
Jak to się ma do Windows - a ?? A no tak, że jeśli nie jest napisany na pudełku punkcik, a pro po instalacji,
na ilu komputerach można instalować, to licencja stosuje się tylko do jednego komputera.
Aby zainstalować na kilku potrzebujesz wersji Enterprise, ona chyba jest na 10