Prośba o sprawdzenie logów FRST, okno z ustawieniami zasilania nie działa, znaczące spradki FPS

Witam, posiadam laptopa Acer Predator Helios 300 i5, rtx 3050Ti oraz 16gb ramu. Od jakiegoś czasu zauważyłem drastyczne spadki fpsów pomimo zmienionej pasty termoprzewodzącej dosłownie tydzień temu. Temperatura podczas grania to 50 stopni, więc nie sądzę, że to kwestia tego. Próbowałem poustawiać coś w panelu nvidii, pobawić się ustawieniami wydajności procesora zmieniając np. wartości minimalnej i maksymalnej wartości pamięci wirtualnej. Niestety nic nie poskutkowało, na starcie gry jest około 200fps, a później z minuty na minutę spada, najmniej było około 55fps. Nie jest w stanie utrzymać się powyżej 100. Nie ukrywam, że też sięgnąłem po program throttlestop, nic tam nie ustawiałem, jedynie wyłaczyłem turbo. Problem w tym, że aktualnie oprócz problemów z lecącymi fpsami mam jeszcze jeden- nie mogę wejść w ustawienia baterii. Klikam ikonkę baterii na pasku, albo wchodzę bezpośrednio z ustawień i po prostu wyrzuca.
Logi FRST
Addition.txt (67,0 KB)
Shortcut.txt (42,4 KB)
FRST.txt (60,0 KB)