Prośba o sprawdzenie logów z FRST

Witam.
Mam problem. Chyba po aktualizacji (nie wiem, systemu, czy sterowników od grafiki) cały czas gdy oglądam cokolwiek na YouTube to gdy wjadę kursorem od myszy na ekran odtwarzania lub przewinę do przodu, lub wstecz za pomocą strzałek klawiatury ekran odtwarzania robi się czarny, ale tylko do połowy po upływie kilku chwil, sekund odtwarzanie jest poprawne (całe ekran odtwarzania jest widoczny) podobnie jest gdy wjadę kursorem myszy na ekran odtwarzania, a gdy z niego zjadę, wszystko jest ok. Wcześniej było prawidłowo, proszę o pomoc.
Addition.txt Addition.txt (33,1 KB)
FRST.txt FRST.txt (86,2 KB)
Shortcut.txt Shortcut.txt (31,1 KB)

1 polubienie

Odinstaluj:

• Driver Booster
  • Ashampoo WinOptimizer 25
  • Microsoft Silverlight
  • NVIDIA GeForce Experience

Nie polecam używać żadnego produktu od iObit, m.in. Driver Boostera. Dodatkowo wszelkie optymalizatory jak Ashampoo/CCleaner są zbędne. Do prostego czyszczenia ze zbędnych plików wystarczy narzędzie systemowe lub BleachBit.

Pobierz najnowszą wersję sterownika do swojej karty graficznej → Oficjalne sterowniki | NVIDIA
Wykonaj instalację nieekspresową → czysta instalacja. Nie zgadzaj się na dodatkowy komponent GeForce Experience.

Pobierz program do automatycznego wyszukiwania i instalacji sterowników firmy Intel. Podczas instalacji zaznacz tylko pierwszą zgodę, drugą odrzuć (zgoda na dołączenie do programu zbierania opinii). Pobierz oraz zainstaluj odnalezione sterowniki.

Wykonaj profilaktycznie skanowanie poniższymi programami:

• RogueKiller Anti Malware
    Zalecane pobranie wersji przenośnej (portable). Przed uruchomieniem pełnego skanowania należy włączyć w ustawieniach bezsygnaturowy „moduł MaIPE (BETA)”; opcjonalnie „skanuj z pełną wydajnością” (ustawienia → ustawienia skanowania).

• Emsisoft Emergency KIT
    Przed rozpoczęciem skanowania wykonaj aktualizację sygnatur, następnie wybierz „malware skan”. Upewnij się, że wykrywanie potencjalnie niechcianych programów (PNP) jest włączone. Raporty z pracy skanera znajdują się w lokacji C:\EEK\Reports. Przenośny skaner Emsisoftu pozostaw do okresowych skanowań swojego urządzenia.

Uruchom FRST/FRST64.exe, wciśnij kombinację klawiszy ctrl + y. Otworzy się notatnik, do którego wklej zawartość skryptu. Zamknij i zapisz. W FRST kliknij „napraw” → https://pastebin.com/raw/JBWH9w04

Plik naprawczy przeznaczony jest tylko dla autora wątku!
Po wykonaniu skryptu i ponownym uruchomieniu załącz utworzony fixlog.txt

Fixlog.txt (14,4 KB)
Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcjami, ale nie pomogło, problem z YouTube dalej występuje.

Próbowałeś wyłączyć akcelerację sprzętową w ustawieniach Chrome?
Sprawdzałeś w trybie incognito (bez rozszerzeń) lub z wyłączonym AdGuardem?

Akceleracja jest wyłączona, a w trybie incognito działa poprawnie, nie wiem czemu.

Więc to zapewne sprawa rozszerzeń. Wyłącz wszystkie zgodnie z poradnikiem i stopniowo włączaj obserwując jak działa YouTube. AdGuarda (z tego co widzę trial) zamieniłbym na uBlock Origin, który powinien wystarczyć. Ostatecznością będzie reinstalacja przeglądarki.

Niektóre rozszerzenie możesz ograniczyć do konkretnych stron lub by były dostępne po kliknięciu.

PS: Załącz nowe logi FRST kontrolnie. :wink:

Logi FRST kontrolne.
Addition.txt (28,7 KB)
FRST.txt (73,8 KB)
Shortcut.txt (30,7 KB)

==================== Wadliwe urządzenia w Menedżerze urządzeń ============

Name: NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU
Description: NVIDIA GeForce RTX 3080 Laptop GPU
Class Guid: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Manufacturer: NVIDIA
Service: nvlddmkm
Problem: : A driver (service) for this device has been disabled. An alternate driver may be providing this functionality (Code 32)
Resolution: The start type for this driver is set to disabled in the registry.
Uninstall the driver from Device Manager, and then scan for new hardware to install the driver again. If this does not work, you might have to change the device start type parameter in the registry.

Name: NVIDIA Platform Controllers and Framework
Description: NVIDIA Platform Controllers and Framework
Class Guid: {62f9c741-b25a-46ce-b54c-9bccce08b6f2}
Service: nvpcf
Problem: : A driver (service) for this device has been disabled. An alternate driver may be providing this functionality (Code 32)
Uninstall the driver from Device Manager, and then scan for new hardware to install the driver again. If this does not work, you might have to change the device start type parameter in the registry.

Name: NVIDIA High Definition Audio
Description: NVIDIA High Definition Audio
Class Guid: {4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Service: NVHDA

Usuń sterownik za pomocą DDU (najlepiej w trybie awaryjnym) wybierając GPU Nvidię. Następnie zainstaluj ponownie tak jak pisałem wcześniej, ze strony producenta. Nie stosuj żadnego Driver Boostera, bo takie rozwiązania tylko destabilizują pracę systemu.

Odinstaluj wskazane wcześniej programy. Są zbędne.

Odinstalowałem wszystkie programy te, o których pisałeś i zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcjami.
Nic to nie dało, problem dalej występuje.
Wygląda to tak:

A na kolejnym zdjęciu po wjechaniu kursorem myszy na ekran odtwarzania, lub kliknięciu klawiszy strzałek, które służą do przewijania, lub zmniejszania, podwyższania głośności.

Sprawdź po wylogowaniu z konta „P” i może z tym dodatkiem:

(dla Firefox:)

@ krystian3w
Sprawdziłem z tym dodatkiem, ale to nic nie pomogło.

Akceleracja sprzętowa w chrome wyłączona czy włączona?
Jak w trybie incognito działa to znaczy że jakiś dodatek, dlaczego? Bo incognito w domyślnych ustawieniach posiada wyłączone dodatki. Ustaw aby dodatki nie były wyłączane i sprawdź czy problem występuje dla 100% pewności.

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.