Mamy gorącą prośbę, by zgłaszać nam ewentualne problemy w dostępie do serwisu i forum - jeśli trafiacie na przypadki, kiedy nie ładują się (pod)strony, kiedy ładują się częściowo, kiedy coś nie wyświetla się jak powinno, kiedy trafiacie na jakieś błędy, kiedy widzicie że serwis powoli się wczytuje… generalnie wszystkie anomalie i przypadki odbiegające od sytuacji “wszystko chodzi dobrze i szybko”.
Bardzo ważne, by w razie zauważenia problemów podesłać nam nie tylko info że coś jest nie tak, ale maksymalnie dużo informacji technicznych, które pozwolą nam na zdiagnozowanie problemu:
tracert dobreprogramy.pl
screen z przeglądarki
źródło niepoprawnie wyświetlonej strony
kilka słów o tym, z czego korzystacie (dostawca łącz, system, przeglądarka itp)
Zależy nam, by po migracji platformy hostingowej i dostawcy łącz upewnić się, że wszystko wszystkim działa jak powinno
na tych trzech stronach przed chwilką nie wyświetliła się treść, całe menu wyświetliło się prawidłowo, natomiast aż do odświeżenia nie wyświetlał się opis konkretnego programu, przykładowy zrzut kodu kod
Airborn , niestety nie odpalił się skrypt pakujący statystyki i tym podobne rzeczy, więc przy próbie zapisu do bazy, następował konflikt kluczy w bazie. W każdym razie, poprawiłem to, więc nie powinno już być takich problemów.
Używam Slaxa z ff 3.0.10 z wtyczką shockwave flash 10. Kiedy jest włączona nie można wejść na vortal, bo ff się restartuje (strona się nie otwiera, a w miejscu gdzie jest banner Polecamy robi się jaśniejszy prostokąt i ff informuje o błędzie po czym trzeba restartować). Nie zauważyłem takiego problemu z innymi stronami, więc chyba problem nie tkwi w wersji flasha, tylko coś na stronie jest nie tak.
Pozwolę sobie również zacytować jak ten problem widzi ktoś inny (pewnie bardziej zorientowany w sytuacji ode mnie):
Jakbyście mogli podać swoje konfiguracje softwareowe - wersję przeglądarki, system, rozdzielczość oraz konkretną wersję flasha na PW - to nam ułatwi rozwiązanie problemu.
Nie mogę skorzystać z dolnych linków: _ Obserwu __ j _ i _ Dodaj do zakładek _ Po kliknięciu na te linki firefox w wersji 3.0.10 informuje mnie o pętli przekierowań:
Pętla przekierowań
Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie.
Opera w wersji 9.64 zachowuje się podobnie.
Edit:
Nie wiem czy coś robiliście (bo ja nawet przeglądarki nie zrestartowałem), ale już działa poprawnie
Przeładowanie strony nie pomaga, problem nie występuje w Safari 4 ani IE 8. Kłopot dotyczy wyłącznie stylu safari. Przy próbie otwarcia pliku http://dobreprogramy.pl/CSS-safari.css Fx wyświetla informację: