Prosty kompilator C pod windows 7 64-bit

Odpowiedzi na te wszystkie pytania znajdują się w linku, który jest w Twoim poście. Przeczytaj to spokojnie i dokładnie.

Dobrze, nr47 troszeczke mi rozjaśniłeś sprawę. Ale ja sie już nie skupiam kiedy nie do końca wiem o co chodzi.

Jeszcze kilkanascie dobrych minut temu cos tam rozumiałem, teraz znowu nic nie wiem. Autor tego kursu nie wyjaśnia wszystkiego doszczętnie jasno, niektóre rzeczy wyskakują jak filip z konopi. Albo jak napisał " Nasuwa się pytanie: “czy będzie błędem nazwanie tą samą nazwą zmiennej globalnej i lokalnej?” "… w ogóle nie wiem o czym gościu mówi a mi sie ma jakieś pytanie nasuwać?;D

Troszkę mi się nie podoba kurs bo najlepiej się uczy na pracy, czyli np. zrób \n i zobacz co ci wyjdzie itp. tutaj takiego czegoś nie ma, jest 8 stron tłumaczenia potem ćwiczenia, jak już mam totalne masło maślane w głowie.

Mam zainstalowany Microsoft Visual C++ i bawiłem się nim:

http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/j … -textbox-a

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy to co jest przedstawione na filmiku to jest właśnie ten C++, bo ja myślałem że to wszystko się pisze od podstaw w kompilatorze, a nie wykorzystuje się do tego żadnego programu(po prostu graficzne budowanie programu) jakim jest Visual C++??

Czy nie sądzicie że lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie “symfoni C++” Grębosza? Bo to będzie i lepszy język, i więcej tutoriali na necie, lepiej wytłumaczone(mam nadzieję) i szczaję od razu C++ i później ew. mogę przejść do nauki C…? Jeśli przy czytaniu symfonii dalej bym nie rozumiał, to mogę wziąść “korki” z tego? Jak uważacie czy to jest dobry pomysł? :wink: A od jakich języków wy zaczynaliście swoją przygodę?

PS. W tym Visual C++ przynajmniej coś powstaje, przy C w kompilatorze wszystko jest otwierane w rejestrze:shock:. Proszę o wyrozumiałość dla newbie :p.