Witam
od jakiegoś czasu próbuje napisać swój własny newsletter.
Oto fragment kodu zródłowego:
<?
$link = mysql_connect('localhost', ' ******', '**********')
or die ("Nie można nawi±zać poł±czenia
");
mysql_select_db (newsletter)
or die ("Brak dostępu do bazy
");
mysql_query('SET NAMES utf8');
?>
<? $zm = $_GET[zm]; if ($zm == NULL){ ?> Wyślij maile:
| Temat: | |
| Treść wiadomości: | |
| | |
<? } if ($zm == wyslij){ $zapytanie = “SELECT * FROM tmp
;”; $wynik = mysql_query ($zapytanie) or die (“Blad podczas wykonywania polecenia “); $tresc = iconv(‘UTF-8’, ‘utf-8’, $tresc); require(“phpmailer/class.phpmailer.php”); $mail = new PHPMailer(); while($line = mysql_fetch_array($wynik, MYSQL_ASSOC)) { $mail->IsSMTP(); $mail->PluginDir = “phpmailer/”; $mail->From = “wwwwwww@22222222”; $mail->FromName = “sssssss”; $mail->Host = “22222222”; $mail->Mailer = “smtp”; $mail->Username = “wwwwwww”; $mail->Password = “********”; $mail->SMTPAuth = true; $mail->CharSet = “utf-8”; $mail->SetLanguage(“pl”, “phpmailer/language/”); $mail->Subject = “$_POST[temat]”; $mail->IsHTML(true); $mail->Body = eregi_replace(”[]”,’’,$_POST[textarea]); $mail->AddAddress("$line[mail]","$line[mail]"); if(!$mail->Send()) echo "Błąd wysłania maila do $line[mail] “; echo $mail->ErrorInfo.” “; $mail->ClearAddresses(); echo “Wysłano maila do $line[mail].”; } echo " KONIEC wysyłki”; } ?>
[/code]
Wszystko u mnie prawie pięknie działa. Potrafi wysłać ponad 1000 maili.
Ale w formularzu po naciśnięciu przycisku Wyślij przeglądarka przerzuca do następnej strony po jakimś czasie. Dzieje się tak jak wysyłam dużo maili. Podejrzewam że chodzi tu o bufor przeglądarki.
Mam tu pytanie czy się da zrobić tak że jak wyśle już pierwszego maila od razu było wyświetlone na stronie że:
Wysłano maila do wwwwwww@22222222 itp a nie jak mi to czyni że po paru minutach wyświetla informacje do kogo wysłał maila.
Serdecznie Pozdrawiam
Grzes