Może MAC e jakies lepsze propozycje w tym przedziale cenowym, dotyczy każdego z komponentu
Myślę również że poczekam na premierę RTX 3070 i ewentualne zmiany pod tą kartę graficzną -chodzi o jak najwyższą wydajność w stosunku do ceny w tym przedziale
Nie śledzę rynku
Na pewno ktoś doradzi ci coś lepszego.
Matryce TN to porażka, kiepskie kąty widzenie, słaba czerń, kiepskie odwzorowanie barw. Jedyna zaleta to dość szybki czas reakcji, ale wady przeważają.
@superbike08
Co do grafiki proponował bym wybrać z MSI albu ASUS… Gigabyte nie cieszy sie dobrą opinią. Ale i tak poczekać na serie 3000 będzie nawet do 2x wydajeniesza w tej samej cenie przynajmniej tak piszą zobaczymy
Zasilacz zamiast silenium lepiej zabrać Seasonic lub Corsair
Monitor najlepiej brać z LG opcjonalnie ASUS
DYSK PNY … lepiej kupić coś z lepszej firmy bardziej znanej WD lub Sasmun evo jak chodzi coś w miarę relatywnej cenie.
Płyta główna jest OK, ale OC raczej wysokie na niej nie będzie, ze 100, może 200 max.
Mam podobny model i jest on stosunkowo ciężki, standardowy stojaczek bym wymienił na starcie na lepszy/jak tv na ścianie, bo ma zaczepy. Pytanie czy chcesz grać w csgo, ze potrzebujesz matrycy 144, czy raczej wolisz jakosć? W sumie z taka kartą można by i w 4k iść.
Dobry TN będzie lepszy niż słaby IPS. A na monitor nie patry się z boku. Zresztą najczęściej matryca jest tak ustawiana, że różnice widać kiedy patrzy się z dołu, a tam jest blat biurka więc nie da się patrzyć z dołu.
Tak, zwłaszcza ten z dwuletnią gwarancją (gdzie standardem dla monitorów są zwykle 3), bez podanego odwzorowania kolorów, i marki znanej z produkcji plastikowych śmieci.
Ja bym tego za ponad 1000zł nie kupił, w sumie i w niższej cenie też nie.
Ale co kto lubi.
Skoro ktoś dobrał sobie napęd to znaczy że z płyt korzysta. W innym przypadku raczej by go nie brał.
Sam na płytach robię sobie backupy bo tak mi jest najprościej, a płyty są tańsze niż dyski zewnętrzne i wbrew pozorom tak łatwo nie padają. Poza tym to koszt wręcz groszowy przy całej cenie komputera.
Zestaw złożony poprawnie, ale jednak jeśli kupujesz RTXa to brałbym nowy model, jeśli oczywiście Cię na to stać. Procesor teoretycznie mógłbyś brać 8/16 ale IMO do gier na razie nie ma sensu, 6/12 na spokojnie ogarnia wszystkie tytuły. Mógłbyś się też pokusić o nowszą płytę by za te 2-3 lata wymienić sobie procesor na lepszy, ale miej świadomość że dobra płyta na B550 + nowy RTX będzie sporo drożej kosztować.