Prosze o pomoc w wyborze nowej karty graficznej

Witam,

Mam taki problem że kilka dni temu uszkodziła mi sie karta graficzna. Myśle że na nowa karte moge przeznaczyć ok 800zł. Jaka grafike polecacie? Preferowałbym bardziej Radeony.

Mój sprzęt ( nie jest może super ale bede go powoli unowocześniał jak tylko będzie kasa)

Proc: Intel C2D e6750 (2.66 @ 3.7)

MB: DFI LP DK T2RS Plus P45

Ram: 2gb OCZ platinium XTC ( wiem ze mało tez planuje zmienić)

Wcześniejsza grafika: Radeon HD 4770 + accelero twin turbo pro (kręcony na 950/1050 czy coś kolo tego)

Zasiłka: BQ PP 530W

Chce grafike bardziej przyszłościową, a nie tylko tak żeby teraz stykła, bo jak mowie będe unowocześniał tego kompa.

Osobiście na oku mam:

-GF GTX 560Ti

-Radeona HD 6950

-Radeona HD 7850 (troche droższy ale myśle że mógłbym dołożyć ( na allegro od 850zl)

ew jeszcze Radeona HD5870.

Dobrze by było jakby sie dało na tej karcie załozyć chłodzenie ze starej (accelero Twin turbo pro)

Zalezy mi na dobrej wydajności w BF3

Witaj.

Ja bym proponował radka 7850 od sahppire w wersji oc 920/5000, jest lepsza od GTX’a bo nie grzeje się tak bardzo, pobiera mniej energii i najważniejsze jest szybsza. Wiem, GTX ma te swoje cuda, ale to tylko odciąża procesor, jednakże nie wiem, czy procesor nie będzie ograniczał tej karty.

Może ktoś inny się jeszcze wypowie.

Pozdrawiam

Zdaje sobie z tego sprawe ze ten procesor bedzie ta karte ograniczał ale jak mówie to ma być karta na przyszłość także.

Radeony mają mniejszy spadek mocy na procesorach o liczbie rdzeni mniejszej niż 4, jednocześnie nie tracą za bardzo dystansu do GeForców.

Narazie sie nie martwie tym że grafika będzie ograniczana. Jaka karta jest warta uwagi poza Radkiem 7850? ta karta mnie najbardziej interesuje ale jednak lekko wykracza poza mój budżet wiec nie wiem jak to będzie.

Po zastanowieniu sie wybieram karte Radeona HD7850. Teraz prosze o doradzenie mi który konkretnie model i w jakim sklepie(najlepiej allegro ale widze ceny nie najnozsze, a w innych sklepach internetowych sie nie znam). Jestem w stanie dać za karte ok 900zl. Interesuje mnie model głowni 2 GB. Czy na ta karte wejdzie chłodzenie które miałem na powszedniej karcie? Bo jeśli tak to wezme pierwsza lepsza i chłodzenie zmienie. Nie zależy mi tez na modelach po OC, sam sobie moge podkręcić :slight_smile:

Dodane 15.08.2012 (Śr) 11:13

Szukając po necie tych kart doszedłem do wniosku że chciałbym karte Sapphire i tu jest problem bo na stronie producenta są dwa modele różniące sie chłodzeniem i wejściami ( chyba tyle), i nie wiem która wybrać.

Które chłodzenie jest lepsze? Już mi nawet nie zależy na wyposażeniu tak bardzo. Chodzi mi o dokładnie te dwa:

1.Klik - kod produktu 11200-07-20G/40G

2.Klik - kod produktu 11200-00-20G/40G

Tej karty z drugim chłodzeniem jest kilka recenzji a z tym pierwszym nic nie znalazłem…

Dodane 18.08.2012 (So) 19:17

Pomoże ktoś? Bo szukam szukam i nie moge nic znaleźć. Może jakiegoś innego producenta