Prosze o spr. loga Problem z poł. z netem oraz błędy progr


(Romangos) #1

Witam,

Bardzo proszę o sprawdzenie loga.

Po formacie komputera i zainstalowniu wszystkich sterowników mam problem z łączniem się do netu oraz trochę dziwnym zachowaniem kompa m.in pojawiają się niekiedy błedy gdy uruchamiam jakiś program.

Gdy uda mi się połączyć z netem outpost często wykrywa skanowanie portów.

Przed formatem wszystko działało pięknie, a teraz to koszmar. Żeby połączyć się z netem musze kilka razy próbować, dopiero po 15 próbach udaje się :slight_smile: Konfiguracji modemu jest prawidłowa, gdy się łącze to wyskakuję błąd 691 lub 721, znam objaśnieni tych błędów. Dzwoniłem do netii, oni po kilku dniach przysłali gości z tpsa i sprawdził linie, parametry są bardzo dobre. Sterownik do modemu ten sam co miałem przedtem nie rozwiązał problemu, ściągnąłem najnowsze i też nie pomogły.

Net mam z Netii na lini TPSA, driver do lini tepsu.

Bardzo proszę o pomoc, mam dużo informacji z netu na temat modemu, konfiguracji i błędów. Nie mogę sobie poradzić męcze się już kila dni.


(jessica) #2

Ten log jest czysty.

Radzę tylko odinstalować tego "zamulacza":

I potem sfiksuj w Hijacku wszystkie jego wpisy podobne do powyższego:

>>Hijack>>scan(Do a system scan only)>>zaznacz je >> Fix checked.

Możesz dać jeszcze log z ComboFix (na dole tej strony z linku) -

Log wklej na http://wklej.org/, a w poście daj tylko link.

jessi


(Romangos) #3

Logitech to sterownik od mojej bezprzewodowej klawiatury i myszki.

HijackThis dużo wykrył tych wpisów ....

W zapasie mam jeszcze starą kalwiature :slight_smile:


(JNJN) #4

Proszę zmienić temat postu na konkretny, opcja zmień i popraw.JNJN


(jessica) #5

Ja Ci nie każę odinstalowywać całego Logitecha, lecz tylko jego część!

Popatrz powyżej, co jest pogrubione.

Logitech musi zostać , ale jego zamulająca część jest zbędna.

jessi