Proszę o sprawdzenie loga, komputer wolno chodzi ;/

Witam !

Prosiłbym o sprawdzenie logu Hijackthis

Komputer po włączeniu bardzo wolno chodzi dopiero po jednym dwóch restartach normalnie pracuje.

Te dwa procesy świadczą o tym, że była automatyczna aktualizacja systemu. Aktualizacje te zaczynały się bezpośrednio po starcie systemu, więc miały wpływ na “mulenie”. Możesz sobie ustawić, by komputer sprawdzał, czy są nowe aktualizacje tylko raz w miesiącu, a nie codziennie. Wystarczy w Panelu Sterowania>>System>>zaznaczyć przy “Wyłącz aktualizacje”, a tylko raz w miesiącu usuwać to zaznaczenie, by system mógł się zaktualizować.

Masz też oczywiście infekcje.

Masz ukraińską infekcję czyli Rootkit “Windows Security Center”.

Użyj FixWareout (post nr 4).

Po jego użyciu może zajść potrzeba ustawiania od nowa DNS Twojego dostawcy internetowego.

Po użyciu Fixwareout: Te w/w wpisy sfiksuj w Hijacku:

>>Hijack>>scan(Do a system scan only)>>zaznacz je >> Fix checked.

>>Start >>> Uruchom >>> wybierz (lub wpisz) cmd >> zastosować te komendy (po każdej wciśnij “ENTER”):

Potem daj tu:

1. raport z C:\Fixwareout rReport.txt

2. log z Hijacka

3. log z ComboFixa -->http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654 – na samym dole strony z linku.

.

Chyba zrobiłem wszystko dobrze.

Log Fixwareout:

Log HijackThis:

Log ComboFix:

Te usuń ręcznie.

Jeśli nie będą widoczne, to najpierw usuń atrybuty ochronne:

>>Start>>Panel Sterowania>>Opcje Folderów>>Widok>>usuń zaznaczenie przy “Ukryj chronione pliki systemowe”>>zaznacz przy “Pokaż ukryte plik”>>Zastosuj>>OK

Czy to znasz?

Oprócz “ukraińskiego” miałeś jeszcze trzy inne Rootkity - ComboFix usunął.

Napisz, jak teraz sytuacja na kompie.

.

Wieeelkie dzięki komputer chodzi już tak jak po formacie śmiga jak trzeba :wink: Tylko ta aplikacja: OneStepSearch nie wiem skąd się wzieła ale już ją usunołem jeszczeraz wielkie dzięki za pomoc :smiley:

Pozdrawiam !