Proszę o sprawdzenie loga - procesor wariuje


(Grimmstone) #1

Witam,

Mam problem z komputerem. Podejrzewam infekcję systemu. Mimo wyłączonych wszystkich programów zużycie procesora jest bardzo niestabilne.

Mój log z HijackThis: http://wklej.eu/index.php?id=c067272718

A tak wygląda wykres użycia procesora:

a>

Proszę o pomoc. Mam nadzieję, że uda mi się wybrnąć z sytuacji bez konieczności formatowania dysku i stawianiu systemu od nowa.

Marek


(Grimmstone) #2

link do zdjęcia raz jeszcze: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... d4587e7182


(huber2t) #3

Podaj log z Combofix


(Grimmstone) #4

Tworzenie loga z ComboFix trochę trwało, oto on:

http://wklej.org/id/6974/


(Leon$) #5

Otwórz notatnik i wklej

zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe

http://img.wklej.org/images/88953CFScri ... iemoes.gif

Powinno rozpocząć się usuwanie

Potem log z usuwania Combofix

:slight_smile:


(Grimmstone) #6

log z ComboFix:

http://wklej.org/id/7014/


(Leon$) #7

Log wygląda na czysty

Pobierz CCleaner http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

przeskanuj nim i wyczyść rejestr.

zrób optymalizacje uruchamiania

http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/i ... 378.0.html

usuń ręcznie folder C: \Qoobox usuń instalkę Combofix z dysku.

Wyłącz I włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

przeskanuj obszar Mój komputer http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html pokaż raport stronę uruchomić przez IE

lub

Dr.WEB CureIt! http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... It!+4.44.5

:slight_smile:


(Grimmstone) #8

Witam ponownie,

Zrobiłem wszystko po kolei tak jak sugerowałeś. Dr WEB CureIt wyszukał mi jeszcze 6 zagrożeń z czego jeden był nie do wyleczenia (A0137571.dll - Trojan.Hitpop.origin). Po przeskanowaniu odzyskałem internet a system działał już stabilnie, byłem świadom, że jakieś śmieci tam pozostały w związku z czym ściągnąłem wersję 30-sto dniową Kasperskiego. Podczas instalacji Kaspersky poblokował mi chyba pliki systemowe, wskazując na zagrożenia z tej strony. Domagał się też ponownego uruchomienia po czym system nie chciał się już załadować. Odpala się jedynie Safe Mode. Nie wiem co mam dalej robić. Proszę o dalszą pomoc i z góry dziękuję.


(huber2t) #9

Jeśli mozesz:

Podaj log z Combofix


(Grimmstone) #10

log z ComboFix:

http://wklej.org/id/7152/