Prosze o sprawdzenie loga . wirus. Tenga


(Marcinbrataniec) #1

cos sie pokreciło w komputerze... np. rozłączał sieć... AVG tez "zniknął"? wyłączył się?

sprwdziłem skanerem antivir ... pokazało "Gaelicum"... potem inny antivir jeszcze "Tenga"... nie daje sie zainstalowac programu antyvirusowego

czy cos widać w tym logu?

marcin


(adam9870) #2

Korzystając z wiersza poleceń (start >>> uruchom >>> cmd) wydaj następujące polecenia:

Plik zaznaczony na czerwono usuń ręcznie w trybie awaryjnym natomiast powyżej przedstawione wpisy korzystając z HijackThis.

Pobierz i odpal program ATF Cleaner >>> zaznacz Empty Selected >>> poczekaj chwilkę na pojawienie się pewnej informacji >>> ponownie kliknij Empty Selected >>> uruchom ponownie komputer.

Po wykonaniu wklej log z ComboFix. Aby zrobić w nim log należy go uruchomić => nacisnąć klawisz Y => czekać cierpliwie i log powinien być w formie pliku .txt o nazwie combofix na partycji C.


(Marcinbrataniec) #3

wypełnilem polecenia z wyjątkiem usunięcia PowerReg Scheduler.exe- nie znalazł go komputer...

log z ComboFix

ComboFix


(adam9870) #4

Log ogólnie czysty ale ze względu na pojawienie się wzmianki o pewnych wpisach sygnalizujących uszkodzenie trybu awaryjnego zapoznaj się z tym poradnikiem opisującym sposób przywrócenie trybu awaryjnego.

Po wykonaniu możesz dla pewności, że jest już wszystko w porządku wkleić nowy log z ComboFix.


(Marcinbrataniec) #5

poczytam. może zrozumiem. dzięki :slight_smile:

ale dlaczego nie daje sie zainstalować żadnego antivira?

instalacja wywala sie na przygotowaniu plików instalacyjnych...

np. przy inst. AVG Anti-Spyware 7.5 pisze "Can't write C:\Program Files\Grisoft\AVG...\guard.exe"

wczesniej z płytki od sterego modemu zainstalowałem Pandę- niby jest w menu ale nie daje sie uruchomić... w pasku zadań też jej nie ma...

o co chodzi? czy teraz jestem goły? bez żadnego zabezpieczenia...?! czy moze lepiej system przeinstalować...?

... ide czytać o trybie awaryjnym...


(adam9870) #6

Czy pracujesz na koncie z uprawnieniami administratora?

Czy próbowałeś zainstalować oprogramowanie zabezpieczające będąc w trybie awaryjnym? Jeśli nie to spróbuj.

Czy jesteś pewien, że w systemie nie ma żadnych resztek po innych programach zabezpieczających, z których korzystałeś wcześniej i które usunąłeś?


(Marcinbrataniec) #7

-tak. administratora.

-nie próbowałem. nie wchodzi w tryb awaryjny... restartuje sie wchodząc w tr.awaryjny... kombinowanie z rejestrem jak w przepisie "przywrócenie trybu awaryjnego" jest dla mnie za trudne :slight_smile:

  • nie jestem pewien... jak je odinstalować skutecznie? na pewno były Panda i AVG... Panda niby dalej jest w menu start ale sie nie uruchamia...

(Joan Sunshine) #8

sprawdź na liście zainstalowanych programów w http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=149

Przeczyść rejestr – użyj do tego jv16 PowerTools 2006 1.5.2.344.