Proszę o sprawdzenie loga!


(Hemonk) #1

Witam, prosze o sprawdzenie tego loga bo wiesza mi sie komp przy uruchamianiu. Włącza się za każdym razem proces: agent od aktuaklizacji windowsa, i trwa ok 5 minut zanim sie wylaczy.

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 15:47:28, on 2006-09-08

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\PROGRA~1\Avast4\ashDisp.exe

C:\Program Files\HPQ\Quick Launch Buttons\EabServr.exe

D:\Programy\Gadu-Gadu\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\Program Files\Avast4\aswUpdSv.exe

C:\Program Files\Avast4\ashServ.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Avast4\ashMaiSv.exe

C:\Program Files\Avast4\ashWebSv.exe

C:\Documents and Settings\Katarzynadzd\Pulpit\HijackThis.exe

C:\WINDOWS\system32\taskmgr.exe


O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\AdobeAcrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll

O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll

O2 - BHO: (no name) - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - (no file)

O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKLM\..\Run: [eabconfg.cpl] C:\Program Files\HPQ\Quick Launch Buttons\EabServr.exe /Start

O4 - HKLM\..\Run: [EZ Scheduler] D:\Programy\TERM\ezscheduler.exe /m

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "D:\Programy\Gadu-Gadu\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O8 - Extra context menu item: Download All by FlashGet - D:\Programy\FlashGet\jc_all.htm

O8 - Extra context menu item: Download using FlashGet - D:\Programy\FlashGet\jc_link.htm

O16 - DPF: {5A09E43F-A0A7-4ABF-AF80-11367CF1DC8F} (MainControl Class) - http://mks.com.pl/skaner/SkanerOnline.cab

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)

O23 - Service: HP WMI Interface (hpqwmi) - Hewlett-Packard Development Company, L.P. - C:\Program Files\HPQ\SHARED\HPQWMI.exe

O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe

O23 - Service: MATLAB Server (matlabserver) - Unknown owner - D:\Programy\Matlab\webserver\bin\win32\matlabserver.exe

O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe

Jak mam szczęście to przez linie komend "cmd" ->> "net-stop wuauser" zdaże wyłączyć go, zanim się załaduje. Jak można to naprawić (wczesniej tak nie bylo).

A i mam jeszcze pytanie od czego jest proces alg.exe (jak jest niepotrzebny to jak go wyłączyć na stałe), oraz jak wyłączyć MATLAB.exe, tez zeby sie nie uruchamiał z każdym startem kompa.

Z góry dzięki za pomoc. / KAŚKA


(Bbieniol) #2

Kosmetycznie usuń ten wpis:

Jest to proces systemowy :slight_smile:

Może wystarczy zrobić tę aktualizację?

Użyj narzędzia Autoruns 8.52