Jestem na tym forum pierwszy raz wiec moglem coś namieszać mam nadzieje ze ten dział jest odpowiedni. Prawdopodobnie przejęty komputer przekopiowanie zbiorów foto większość Raw ok 20 000 włączanie kamery dodany język klawiatury IBM zwiększenie użycia procesora ,ram nie jestem fachowcem z tej dziedziny bardzo proszę o poradę,i przegląd logówAddition_18-01-2019 16.00.53.txt (59,1 KB)
FRST_18-01-2019 16.00.53.txt (63,1 KB)
Shortcut_18-01-2019 16.00.53.txt (45,0 KB)
Usuń nieużywane programy.
Przy pierwszym przejrzeniu nie zauważyłem infekcji.
Zacznijmy od tego:
- Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\jarek\Downloads
fixlist.txt (3,1 KB)
“Plik naprawczy został wykonany w FiRST Editor 1.07b © ijuliusz.pl” - Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
- Po restarcie wklej plik wynikowy.
- Pobierz ADWCleaner, uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie i oczyść, wklej plik wynikowy.
Z FRST sa tylko dwa logi ? Addition_18-01-2019 18.52.06.txt (41,9 KB)
AdwCleaner[C04].txt (2,4 KB)
FRST_18-01-2019 18.52.06.txt (60,8 KB)
Chodziło mi o plik fixlog.txt utworzony po naprawie.
W tej chwili już niepotrzebny.
Do zastosowania kolejny plik
fixlist.txt (1,5 KB)
Kolejna sprawa to ewentualne dublowanie się działań dwóch aktywnych antywirusów.
Zdecyduj się na jeden. O pomoc możesz zapytać na Forum.
To samo tyczy się programów do backupu danych.
Wyłączyłeś kartę WiFi i kamerę. Celowe działanie czy problemy ze sprzętem?
Wykonaj skan Rejestru.
Uruchom CCleaner i wybierz Rejestr, przeskanuj i potem Napraw… pamiętając, aby wybrać Zapisz kopię zmian
Możesz potem CCleaner odinstalować.
Jak się zorientowanym ze jest nie tak dokupiłem drugi antywirus ,poza tym licencja się i tak kończyła. Programy do backupu to wynik mej paniki robiłem kopie ponieważ balem się ze może się to gorzej skończyć .Kamerę wyłączyłem kartę tez , i standardowo zakleiłem ,wiem ze brzmi to paranoicznie lecz bez powodu bym tego nie robił dzialy sie dziwne sprawy:) W 237 folderach z plikami Raw ich forma zapisu zmieniła się na np _DSC4376_16099 a orginalna forma zapisu powinien wyglądać tak DSC_0585 oczywiście zmieni sie tylko ilość ,wszystko zawsze było zgrywane przez oprogramowanie Nikonowskie wiec niema mowy ze coś ja złe zrobiłem .Antywirus odinstalowany zbędne programy oprócz Ashampoo Burning studio tego nie mogę usunąć jakiś błąd. Bardzo panu dziekuje za pomoc chyba ze jeszcze miałby Pan jakaś rade chętnie skorzystam .
Też mam zaklejoną kamerę w laptopie
Jeśli nadal chcesz korzystać z płatnej wersji antywirusa, wybierz jeden.
Zawsze możesz wybrać wersję darmową. O pomoc zapytaj na Forum.
Ja posiadam jedynie Windows Defender.
Zmiany nazw plików mogły nastąpić po uruchomieniu jednego z programów do edycji i katalogowania zdjęć.
Nie zauważyłeś, w którym momencie to się stało?
Błąd podczas usuwania programu. Wrzuć Screenshot albo opisz słownie rodzaj błędu.
Zmieniały się wybiorczo zauważyłem to wcześniej lecz pomyślałem tak samo jak pan sugeruje ze pewnie w edycji program zmienił no ale nawet te które nigdy nie edytowałem. na dysku zewnętrznym i to mnie zastanowilo .Używam do podglądu zawsze tych samych programów do edycji tylko Cr. Ps pracuje tylko na kopiach robię to od kilku dobrych lat, nigdy nie wczytuje całych katalogów a jeśli juz to zrobię to bardzo rzadko wiec ta opcja raczej odpada Jeszcze raz śliczne dzięki sprzęt pracuje wyśmienicie :)zużycie procesora dwa, trzy procent rewelacja ,po wczytaniu osmiogigowego PSB piętnaście procent ram pięćdziesiąt .
Czyli możesz wrócić do bezkonfliktowej pracy
Błąd można wyeliminować instalując ponownie program i wtedy go poprawnie usuniesz.
Jeśli system odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.
W razie kolejnych kłopotów z komputerem, pisz
Milej nocy Dzieki!!!