Proszę o sprawdzenie mojego loga


(Tomekbaginski) #1

Mam problem z EXPLORER.EXE.Ten proces po jakimś czasie jak siedze na kompie mi sie włącza i zabiera ponad 95% użycia procesora i prawie nic nie mogę zrobić.Jedynym lekarstwem jakie znam to restart.Poradzono mi żebym loga wklejił więc to zrobiłem.

Jeśli ktoś może to czekam na dokładne instrukcje bo jestem jeszcze w tym temacie zielony

====================================

Uwaga: Jak wklejasz loga to obejmuj go znacznikiem (tagiem) CODE lub QUOTE

Proponuje poczytać TEN temat i zobacz jaka jest prośba do userów wklejających loga.

Pozdrawiam kuz5


(Gutek) #2

uusń ecznie w trybie awaryjnym plik


(Tomekbaginski) #3

Nic nie pomogło! Jeszcze ma ktoś jakieś pomysły?


(Gutek) #4

Co nie pomogło? Skasowałeś plik?

Prosze o log z Silenta! !!

Silent opis: http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … opic=15989


(Tomekbaginski) #5

To jest nowy log po skasowaniu tamtego pliku.Dalej ten EXPLORER.EXE bierze ponad 90% mocy i wszystko siada


(Tomekbaginski) #6

To jest log z Silent Runners


(Gutek) #7

Jest Ok


(Tomekbaginski) #8

To co jest przyczyna tego co pisałem powyżej jeśli to wszystko jest ok?


(boczi) #9

Spróbuj jeszcze tego:

C:\WINDOWS\system32\dllcache\ tam powinien być “zapasowy” explorer.exe skopiuj go do C:\windows.

Jeśli nie znajdziesz dllcache, zapewne będzie ukryty.

Mój komputer -> Narzędzia -> Opcje folderów -> Widok -> Pokaż ukryte pliki i foldery - Zaznacz

oraz:

Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego - Odznacz.

i restart systemu.

i / lub

start ->uruchom ->sfc /scannow i kliknij Enter

Rób to z włożoną płytą Windows XP.


(Gutek) #10

Ja porponuję Reinstalacja XP - bez utraty danych, programów

http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … ntry109540


(Tomekbaginski) #11

wiesz co zrobiłem tak jak mowiłeś, a nawet zainstalowałem windowsa jeszcze raz i dalej kopie sie z tym explorer.exe.Teraz zmieniłem procesor z 1.8Ghz na 2.8GHz i RAm z 512MB na 2 GB i dalej zabiera mi ten proces ponad 90% mocy i już prawie nic nie da sie zrobić. Co mam zrobić?


(Gutek) #12

2 GB pamieci :o

A teraz daj log po zmianach


(Tomekbaginski) #13

Oto log z hijacka


(Gutek) #14

Nie mam pojecia co moze byc jest czysto

Start >>> Programy >>> Autostart >>> kasacja z prawokliku.

Zainstaluj SP2


(Tomekbaginski) #15

Zainstalowałe SP2, dalej to samo.

Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?


(Kuz5) #16

Poczytaj http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq14


(Gutek) #17

Przy takich zmianach bez jaj - http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=896&t=29 zobacz co jest hm…


(Tomekbaginski) #18

Dzieki kuz5 za radę

Próbowałem usunąć klucz z rejestru ale nie znalazłąem takiego katalogu

(start » uruchom » regedit) otwieramy po kolei HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes \CLSID{87D62D94-71B3-4b9a-9489-5FE6850DC73E}

Znalazłem tylko to co jest pogróbione,CLSID nie ma

Co to oznacza? Coś źle zrobiłem?


(Gutek) #19

A robiłeś

Otwórz Notatnik i wklej w nim to:

Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki >>> zapisz pod nazwą FIX.REG >>> kliknij podwójnie zrobiony plik i potwierdź >>> reset kompa


(Tomekbaginski) #20

Dzięki Wam Gutek2222 i kuz5 za rady

Pomogło, była to wina filmów nie ściągnietych do końca.Ja dużo ściągam i dlatego tak mi sie robiło nawet po reinstalacji Windowsa:)

Dzięki wielkie jeszce raz

Pozdrawiam