na poczcie o2.pl mam tak ze blokuje mi strony,przy innych- poczcie niema nic takiego (zaloncznik zdjecie)
co to za problem?
na poczcie o2.pl mam tak ze blokuje mi strony,przy innych- poczcie niema nic takiego (zaloncznik zdjecie)
Sprawdź czy masz poprawną godzinę ustawioną
tak poprawnie
To malware przekierowujące google. Przyczepiło się.
Pobierz ADWCleaner
Uruchom z Uprawnieniami Administratora, uruchom skanowanie.
Jeśli znajdzie linie z Preinstalled to odznacz, resztę oczyść.
Jaka przeglądarka?
opera
Można jeszcze całościowo sprawdzić - zamieścić logi w dziale „Bezpieczeństwo”:
Raport obowiązkowy - Farbar Recovery Scan Tool .
Wtedy poprosić #iJuliusz (jeszcze nie wołamy, żeby chłopa za wcześnie nie kłopotać).
nie pomoglo
Ja już chyba wiem, pewnie otwierasz jakiś spam link z maila to go Avast może blokuje.
Zostaje 10 razy czytać nagłówek maila i nadawce przed otwarciem, nie oczekujesz że na maila wpłynie potwierdzenie wygrania w loterii np. „covidowej” to dziwne maile oznaczaj jako spam jak konta WP/O2 nie możesz zlikwidować. Mechanizm WP/O2 może za pół roku się nauczy gdzie ma przenieść dziwne maile jak nie zmieni się ich „nazwenictwo”.
Przykład z przekrętem na bitcoiny:
<a
data-saferedirecturl="hXXps://zasobygwp.pl/redirect?sig=42f0c8ec6806b0ad3e381197589583c944c37ba8121d402449fe7ca6e6a59333&url=aHR0cDovL3BsLmJpdGNvaW5iaWxsaW9uYXJpZS5wZXJldGFsLmNvbS8wZXd3&platform=desktop&brand=wp&middleguard=true" nh-safe-redirect="" rel="noopener noreferrer"
href="hXXp://pl.bitcoinbillionarie.peretal.com/0eww">
hXXps://bitcoin.com
</a>
Niby maskują brzydki adres ładnym a WP wykrywa podstęp i dokleja swój mechanizm ostrzegawczy:
Zamierzasz opuścić Pocztę WP. Pamiętaj, aby na stronach spoza wp/ nie podawać hasła do swojej poczty.
Nigdy też nie instaluj oprogramowania z podejrzanych źródeł.
Chcesz przejść na stronę:
rozne wiadomosci otwieram ci otwieralam zawszwe
„ci otwieralam zawszwe”
pisownia oryginalna
Mnie nie otwierałaś żadnej, popracuj nad językiem/słowotwórstwem. Zaczyna to wyglądać jakby twoim pierwszym językiem był np. śląski/kaszubski/rosyjski a potem dopiero polski/angielski/ukraiński.
Nie pomogło… bo to nie to jest powodem. Zupełnie nie rozumiem pewności, z którą podano powyższą sugestię.
Inne przeglądarki działają z tą stroną? Edge?
Przeglądarka, która nie ma blokowanych przekierowań
Przeglądarka, która ma blokowane przekierowania Firefox 92.0
Przeglądarki też żyją z reklam - każda ma opcje redirect, tylko w operze jest najtrudniej. Łatwiej w chrome i edge. Najprościej firefox - lekki z dodatkami.
Nie wiem czy w opera flags jest to ustawienie:
A kto zrozumie klikaczy?
to co zrobic-mam?
Wyłączyć redirect w opera.Szukać sposobów w google.
Znaleźć dodatek do no track redirect.
Zmienić pocztę na gmail.
W dziale bezpieczeństwo zapodać logi programu FRST.
Zmienić przeglądarkę.
Czkać na specjalistę @iJuliusz - najlepszy.
Sprawdź w innej przeglądarce najpierw, przed wyciąganiem jakichś kosmicznych narzędzi
dzisaj juz dziala jak za dotknieciu czarodzejskej rozdzki