Witam!
Mam taki problem. Korzystam ze służbowego laptopa (laptop jest własnością firmy). Jednak jak to zazwyczaj w takich sytuacjach bywa korzystam z niego również do innych innych celów m. in. na uczelni.
Pierwsze pytanie dotyczy Office 2007. Mam wersje domową - z 3 licencji wykorzystana jest na razie jedna. W pracy nie korzystam z Office, bo nie zachodzi taka konieczność (w ramach pracy nie tworze żadnych dokumentów). I teraz jest pytanie - czy będzie problem jeśli zainstaluje sobie domowego Office na tym laptopie i będę korzystał np. do robienia notatek, czy prezentacji w ramach pracy na uczelni, albo prowadził spis domowego budżetu? Jeśli BSA zrobi kontrolę, to czy wystarczy, że żaden dokument Office na dysku nie będzie dotyczył pracy? Czy może taka instalacja jest zabroniona?
Drugie dotyczy Total Commandera - tu licencja jest na ilość użytkowników - z jednej kopii może korzystać tyle użytkowników na ile jest licencja, czyli jak rozumiem mogę zainstalować ją na wszystkich moich komputerach, z których korzystam, pod warunkiem, że korzystam tylko ja, tak? A czy korzystanie z TC na kompie, którego właścicielem jest firma, ale tylko przeze mnie, będzie zgodne z licencją?