Mam pytanie. Gdzie są o ile są przechowywane pobrane i zainstalowane aktualizacje, ponieważ chciałbym je przechować i później po re-instalcji systemu nie ściągać ich od nowa. Czy jest to jakiś ukryty folder czy coś w tym stylu ? Szperałem po systemi troche i nic nie znalazłem co by mi nasunęło informacje o tych poprawkach które mam zainstalowane Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Sprawdź może katalog: C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download\ tak jest w Windows XP. Jednak jak instalowałem Vistę to widziałem, że jest to podobny katalog.
Ok są w tym katalogu i mają takie nazwy: 16d2f3a8603d9d79c2dedf913679ad0d a w środku pliki poprawek z rozszerzeniem *.cab, rozumiem ze po fomracie wrzucić je tam do katalogu i uruchomić aktualizacje… poprzez windows update ?
Hmm no nie wiem Wydaje mi się, że są to właśnie instalatory i skopiowanie ich powinno załatwić sprawę. W sumie to tylko te pliki uaktualnień udało mi się znaleźć na Viście, bo XP zapisywał deinstalatory aktualizacji w ukrytych folderach zaczynających się znakiem $ i mieszczących się w C:\WINDOWS\
W Viście tego nie znalazłem więc chyba nic więcej nie ma ale mogę się oczywiście mylić ;).